Den květů v Zoo Praha

Ostatní články

17. 06. 2011


Sobota 18. června 2011

Květy nejsou v přírodě jen na ozdobu

V sobotu 18. 6. se Zoo Praha připojí k oslavám Mezinárodního dne květů. Návštěvníci zoo se přesvědčí o tom, že květy nejsou v přírodě rozhodně jen na ozdobu! Při speciálních komentovaných krmeních je lemuři, papoušci nebo leguáni přesvědčí, že právě květy jsou vítaným zpestřením jejich jídelníčku.

A proč květy tak chutnají některým zvířatům? I o tom se návštěvníci budou moci na vlastní kůži přesvědčit. U Vzdělávacího centra budou moci ochutnat tradiční i netradiční pokrmy a nápoje z květů.  

S prázdnou neodejdou ti, kteří si přijdou pro radu či inspiraci s vazbou květin za profesionálním floristou.

Děti si budou moci zahrát na kolibříky sající nektar z květů nebo využít naše facepaintingové studio a odejít ze zoo třeba s tváří té nejkrásnější květiny. 
 
Program u Vzdělávacího centra proběhne od 10.00 do 15.00 hod.
Ukázka vazby květin ve 14.00 hod. tamtéž.
 
Komentovaná krmení květy:
  • 11:00 Papoušci ara (u hlavního vchodu)
  • 12:00 Lemuři kata (u hlavního vchodu)
  • 13:00 Leguáni (v Pavilonu kočkovitých šelem)
  • 13:30 Papoušci lori (u horní stanice lanovky)

Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru