Do zoo nejen za zvířaty

Ostatní články

15. 06. 2011


19. června 2011 proběhne první z tematických prohlídek pro labužníky i běžné návštěvníky

Do zoologické zahrady nemusíte vyrazit jen kvůli zvířatům, pražská zoo v sobě ukrývá i skvosty z jiných oborů. Objevte, jaké poklady areál pražské zoo ukrývá!

Zúčastněte se tematických prohlídek, které začínají vždy v 16.00. Kromě vstupného do zoo nejsou prohlídky zpoplatněny. Sraz u hlavního vchodu do zoo.

  • 19. 6. Iva Vilhumová (Zoo Praha) – Expozice vyprávějí - poznejte příběhy našich expozic!

Každý pavilon vypráví návštěvníkům o kousku světa, o jeho přírodě, zvířatech, lidech… Vydejte se s námi na cestu z džungle, přes africkou poušť a západní skalnatá pobřeží Jižní Ameriky do podhůří Himálaje – budete mít možnost sledovat cestu od myšlenky po realizaci našich pavilonů. Navštívíme pavilon Indonéská džungle,  Afriku zblízka, pavilon tučňáků a pavilon Sečuán.

  • 17. 7.  Jarmila Skružná (botanička) – Co roste v Zoo Praha – V zoo nežijí jen zvířata, roste tu i mnoho zajímavých a leckdy unikátních rostlin.
 
  • 21. 8. Zdeněk Lukeš (architekt) – Architektonické poklady Zoo Praha - Procházka po architektonicky zajímavých stavbách v areálu zoo. Mnohé stavby v zoo mají slavné autory a jejich architektura byla ve své době výjimečná. Objevte jejich krásu!
 
  • 18. 9. Markéta Vinglerová (historička umění) – Sochařské objekty v zoo – Objevte sochařské poklady, které ukrývá Zoo Praha! Seznamte se s vybranými sochami v areálu zoo, jejich autory, okolnostmi vzniku děl a s kulturním kontextem doby, ve kterém vznikaly.

Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru