Noc snů

Ostatní články

09. 06. 2011


Reportáž z 2. června 2011

Zvířata v roli průvodců jsou připravena, hurá do zoo! Foto (c) Tomáš AdamecDruhý červnový den se brány zoologické zahrady opět otevřely v podvečer pouze pro naše VIP hosty – pro dlouhodobě nemocné a postižené děti a jejich rodiny, které jsme pozvaly prožít v Zoo Praha jejich Noc snů.

Nejdříve všechny hosty přivítala káně Harrisova jménem Pedro. Pak už si děti i jejich rodiče rozdělili lemuři, zebra, modrá opice a další zvířata, která se pro tento večer stala průvodci.

Cestou po zoo děti potkaly Železné pány – středověké rytíře, vystoupily v divadelním představení divadla Mazec, navštívily zvířata v dětské zoo a blíže se seznámily s hroznýšem Čendou nebo samičkou skunka, Uršulou.

Letošní Noc snů zakončilo efektní ohňové vystoupení žongléra.

Noc snů


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru