Černobílý den

Ostatní články

07. 06. 2011


Sobota 11. června 2011

Tapír čabrakový, foto (c) Tomáš AdamecV Zoo Praha bude poprvé k vidění nový samec tapíra čabrakového. Každý, kdo přijde oblečený v černém nebo bílém, má vstup za 1 Kč!

V půli dubna přivítala pražská zoo nového samce tapíra čabrakového. Několik týdnů musel strávit v zázemí na karanténě, nyní bude poprvé k vidění v expozici Vodní svět.

Patnáctiletý samec Niko pochází ze Zoo Antwerpen. Do Prahy přicestoval proto, aby s téměř tříletou samicí Indah vytvořil pár a zplodil potomky. Zatím je velmi předčasné odhadovat, zda se to podaří, neboť odchov tohoto vzácného černobíle zbarveného lichokopytníka v zoologických zahradách je opravdovou raritou. V Evropě se nachází pouze 45 jedinců.

Návštěvníci Zoo Praha budou moci přivítat samce Nika v jeho novém výběhu v sobotu 11. června 2011. Každý, kdo dorazí v černém či bílém oblečení, získá vstup za 1 Kč a může se zapojit do ojedinělého pokusu o vytvoření originální podobizny tapíra čabrakového, složené z těl samotných návštěvníků. Happening proběhne v 11 hodin u Vzdělávacího centra a jeho výsledkem bude společná fotografie, která bude umístěna u výběhu tapírů a ke stažení na našich webových stránkách.

Sobotní program připomene kromě vzácných tapírů také chov orlosupů bradatých v Zoo Praha. Chovný pár, který sehrává klíčovou roli v záchraně orlosupů ve volné přírodě, totiž letos slaví jubileum - 40 let v pražské zoo. Od 13 hodin proběhne setkání s orlosupy u Pavilonu velkých želv. Návštěvníci se mimo jiné dozví, kolik mláďat, která jsou vypouštěna v Alpách, již tento pár odchoval a jak probíhají přípravy na letošní reintrodukci orlosupů do volné přírody.

Nový samec tapíra čabrakového Niko, foto (c) Tomáš Adamec
Nový samec tapíra čabrakového Niko, foto (c) Tomáš Adamec

Foto (c) Tomáš Adamec
Foto (c) Tomáš Adamec

Foto (c) Tomáš Adamec
Foto (c) Tomáš Adamec


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru