Módní kolekce ve prospěch goril

Ostatní články

23. 05. 2011


Aukce 22. - 12. června 2011

Módní přehlídka originálních šatů navržených z afrických látek proběhla v neděli v Zoo Praha. Projekt právě vstupuje do druhé fáze internetovou aukcí všech modelů. Výtěžek přispěje na ochranu goril nížinných a rovněž na stavbu české školy v Kamerunu.

Foto (c) Stanislav PecháčekPražská zoologická zahrada představila 22. května speciální africko-českou módní kolekci na léto 2011, která v sobě spojuje africkou barvitost i český um.

„Zatímco střihy zpracovali studenti návrhářství Technické univerzity Liberec, látky jsme dovezli ze střední Afriky,“ říká Miroslav Bobek, ředitel pražské zoo.  

Studenti Technické univerzity Liberec navíc nepřipravili jen původní návrhy modelů, ale všechny modely také bezplatně ušili. Nutno podotknout, že nejde o jejich první podobnou aktivitu. Podobnou kolekci v minulosti již navrhli a vyrobili pro občanské sdružení Kedjom-Keku, se kterým Zoo Praha spolupracuje i na letošním projektu.

Foto (c) Stanislav PecháčekVýnos z prodeje originálních šatů bude rozdělen mezi Zoo Praha a Kedjom-Keku rovným dílem. „Polovina výtěžku bude určena na podporu aktivit Zoo Praha ve střední Africe, které směřují k ochraně goril nížinných; polovina na školu v západním Kamerunu, kterou pod vedením Martina Mikeše staví Kedjom-Keku,“ vysvětlil Bobek.

Africko-českou módní kolekci jsme představili v neděli 22. května. Hojná účast přihlížejících dala tušit velký zájem ze strany návštěvníků.

Nyní následuje internetová aukce jednotlivých kousků kolekce na www.aukro.cz, která bude probíhat ve třech vlnách, vždy od neděle 22 hodin do následující neděle 22 hodin.
 
Aukce:
·         První vlna 22. - 29. 5.
·         Druhá vlna 29.5. - 5. 6.
·        Třetí vlna 5. - 12. 6.
 
Aktuality k projektu sledujte na www.facebook.com/zoopraha.
 

Módní kolekce ve prospěch goril


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru