Zoo Praha na akci S kočárkem Prahou

Ostatní články

23. 05. 2011


Středa 25. května 2011

Zoo Praha podpoří akci, jejímž cílem je upozornit na problémy mladých rodin. V rámci programu vystoupí trenér zvířat Zoo Praha a jeho zvířecí přátelé.

Žluté lázně se 25. května stanou dějištěm rodinného happeningu S kočárkem Prahou. Jeho snahou je upozornit na problémy, které trápí mladé rodiny v anonymním prostředí Prahy. Program začíná ve 14 hodin. Součástí odpoledne bude pokus o pokoření loňského českého rekordu v počtu kočárků na jednom místě, a to přesně v 16 hodin.

Svou účast na akci potvrdili mezi jinými Gábina Partyšová, Agáta Hanychová, Eva Decastelo, Vlasta Korec, Tereza Kostková, Carmen Majerová, Zuzana Belohorcová, Míša Nosková, Kateřina Kristelová, Bořek Slezáček či Olga Menzlová.

Chybět nebude ani vystoupení trenéra zvířat Zoo Praha. František Šusta představí dovednosti psí slečny Rozárky a s hadem na ramenou ukáže, že se těchto zvířat není třeba bát.

Nad akcí S kočárkem Prahou převzal záštitu primátor hl.m. Prahy Bohuslav Svoboda a osobně zahájí sčítání kočárkového rekordu.

Dopravní podnik hl.m. Prahy, jeden z partnerů akce, bude provozovat nízkopodlažní spoje směrem do Podolí.


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru