Den bezpečnosti potravin

Ostatní články

23. 05. 2007


V neděli 27. 5. 2007 se koná speciální program pro rodiče i děti za účasti ministra zemědělství, pana Petra Gandaloviče.

Dny bezpečnosti potravin, které proběhnou od 21. 5. formou besed, přednášek a diskuzí ve veřejnoprávních i komerčních médiích, vyvrcholí v neděli, 27. 5. 2007, v pražské zoo speciálním programem, který byl připraven ve spolupráci s ministerstvem zemědělství.

 

V Dětském areálu se v 11.00, ve 13.00 a v 15.00 hodin uskuteční představení pro děti - hudebně zábavný pořad na téma \"5 klíčů k bezpečnému stravování\" (dle Světové zdravotnické organizace).

 

Od 10.00 do 17.00 hodin zde bude rovněž fungovat informační stánek – poradna Informačního centra bezpečnosti potravin, kde bude možné se bezplatně informovat o tom, co zajímá prakticky každého spotřebitele, tj. jak je to s „éčky“,  s listeriozou, BSE, ptačí chřipkou, zásadami zdravé výživy či se systémem bezpečnosti potravin v ČR. Návštěvníci se dovědí také o náplni a poslání Informačního centra bezpečnosti potravin, apod.

 

Infostánek a představení pro děti si přijde prohlédnout i ministr zemědělství Petr Gandalovič, v jehož gesci se Úřad pro bezpečnost potravin nachází.

 

Ve 12.30 pokřtí pan ministr jedno z domácích zvířátek z Dětské zoo (konkrétně mládě ovce kamerunské), a to za přítomnosti ředitele pražské zoo Petra Fejka.


Pohled na Údolí klášterů, kde už na jaře začne stavba reintrodukčního a aklimatizačního centra pro koně Převalského. Zatím jsou na místě dvě jurty a kontejner. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Ve spolupráci s Armádou ČR přepravila Zoo Praha více než třicet koní Převalského do západního Mongolska a nyní probíhají transporty do středního Kazachstánu. Paralelně ovšem probíhají přípravy na návrat koní Převalského do...

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Bránou Zoo Praha prošel v neděli 17. srpna odpoledne letošní miliontý návštěvník – Denisa Herrmanová z Prahy. Od ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka obdržela roční rodinnou vstupenku či poukaz na zážitkový program a další...




Přihlášení k newsletteru