52 000 000. návštěvník v historii Zoo Praha

Ostatní články

30. 03. 2011


Úterý 29. března 2011

Josef Šelemberk se stal 52.000.000. návštěvníkem v historii Zoo Praha. Slavnostně ho uvítal ředitel zoo Miroslav Bobek. (foto: Tomáš Adamec)Pražskou zoologickou zahradou projde každoročně více než milión návštěvníků. V úterý 29. března uvítal ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek 52 000 000. návštěvníka v její historii. Stal se jím 84letý Josef Šelemberk z Prahy.

Josef Šelemberk při přebírání dárkových předmětů a pamětního certifikátu zavzpomínal na své první návštěvy zoo z raného dětství a dodal, že od té doby se do Troji vrací pravidelně. V posledních letech si zde intenzívně natáčí zvířata a tyto nahrávky pak s manželkou občas sleduje namísto televizních programů. 

„Ve svém věku se musím udržovat. Denně se snažím ujít alespoň 7 km se svým psem. Pražská zoo je ideálním místem na procházky,“ dodal pan Šelemberk.

Úterní odpoledne strávil v areálu zoo se svou ženou, která si – jakožto čerstvá důchodkyně – mohla společně s ním užít volného dne.


Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...

Planoucí útesy v Gobi. Foto: David Broda

Součástí nové expozice Gobi v horní části Zoo Praha je ukázka světově významné paleontologické lokality. Americká expedice z roku 1923 definitivně potvrdila existenci zkamenělých dinosauřích vajec a také dala jméno ohromujícím...




Přihlášení k newsletteru