Zahájení 80. sezony Zoo Praha!

Ostatní články

22. 03. 2011


Sobota 26. března 2011

Jubilejní sezonu zahájí v sobotu 26. března primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda s ředitelem Zoo Praha Miroslavem Bobkem. Slavnostně budou otevřeny Gočárovy domy, proběhne křest knížky Úsměvy z historie pražské zoo a oslava narozenin erbovního zvířete, samice koně Převalského.
 
Slavnostní zahájení 80. sezony Zoo Praha proběhne v sobotu 26. března v 11 hodin u Vzdělávacího centra. Kromě vzácných hostů primátora Bohuslava Svobody, autora populárních vědeckých děl a letošního osmdesátníka Františka Janoucha a spisovatele Ondřeje Suchého promluví ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek.
Hosté pak společně pokřtí pár vzácných leguánů modravých, které pražská zoo chová jako jediná zoologická zahrada v Evropě!
Programem slavnostního zahájení sezony bude provázet Lucie Výborná. Atmosféru u Vzdělávacího centra oživí hudební vystoupení Jiřího Stivína.
 
Ve 13 hodin proběhne slavnostní otevření zrekonstruovaných Gočárových domů, které budou sloužit jako občerstvení a galerie. V programu vystoupí mj. Zora Jandová (praneteř zakladatele Zoo Praha, prof. Jiřího Jandy), architekt Zdeněk Lukeš a Lucie Gočárová (vnučka Josefa Gočára).
V Galerii Gočárových domů pokřtí ředitel Zoo Praha knížku Ondřeje Suchého Úsměvy z historie pražské zoo, která právě vychází v nakladatelství Ikar.
 
V okolí Gočárových domů bude připraven dobový doprovodný program – děti i dospělé potěší loutkové divadlo či dobové hry  jako káča, chůdy, obruč aj.
 
Ve 14.30 hodin proběhne oslava narozenin klisny koně Převalského – Hary. Návštěvníci se dozví o významu koně Převalského v historii Zoo Praha a o aktivitách vedoucích k záchraně tohoto druhu. Hlavním gratulantem se stane Zora Jandová a Pavel Zedníček.
 
Těšíme se na viděnou!
 

Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru