Zvířata ze zoo v centru Prahy!

Ostatní články

18. 03. 2011


Od 21. března 2011 k vidění v Nákupní Galerii Atrium

Po úspěchu outdoorových kampaní Zoo Praha vznikla „Výstava zvířecích osobností“, která je od 21. března 2011 k vidění v prostorách Nákupní Galerie Atrium na Karlově náměstí.

Zvířecí osobnosti ze Zoo Praha zaplavily od dubna minulého roku pražské ulice. Billboardy a citylighty si získaly velkou oblibu nejen u Pražanů, ale i odborné poroty hodnotící podobu outdoorových kampaní. Nyní pražská zoo ve spolupráci s Nákupní Galerií Atrium vystavuje nejzajímavější z billboardů z kampaní za poslední rok.

„Výstava zvířecích osobností“, která sestává z vizuálů kampaně Seznamte se!, Adoptujte zvíře a 80 let Zoo Praha, byla zahájena v pondělí 21. března v prostorách Nákupní Galerie Atrium v Centru Karlovo náměstí (Karlovo náměstí 10, Praha 2). Vernisáž proběhla ve 14 hodin za účasti ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka. Součástí programu byla i ukázka tréninku zvířat z pražské zoo.

Výstavní fotografie jsou umístěné na skleněném ochozu Atria. Návštěvníci se setkají s celebritami jako je Kama, orangutan sumaterský či Kawi, tygr malajský. Ze zvířat určených k adopci nechybí oblíbený šváb harlekýn. Historické kampani, připomínající 80. výročí založení zoo, dominuje pár lachtanů Batul a Hýta. V přízemí Atria je dále umístěno několik informačních panelů, kde návštěvníci centra najdou životopisy zvířecích osobností a další zajímavé informace.

Vernisáž obohatil doprovodný program Agentury A.R.G.O. s názvem „Afrika“. Nejen děti se mohly vyfotografovat v kulise lva, nechat se namaskovat do podoby afrických zvířat, vyzkoušet své schopnosti na opičí dráze či v poznávání zvířecích stop.

„Výstava zvířecích osobností“ je v Nákupní Galerii Atrium k vidění do září 2011.

Zvířata ze zoo v centru Prahy!


Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...

Planoucí útesy v Gobi. Foto: David Broda

Součástí nové expozice Gobi v horní části Zoo Praha je ukázka světově významné paleontologické lokality. Americká expedice z roku 1923 definitivně potvrdila existenci zkamenělých dinosauřích vajec a také dala jméno ohromujícím...




Přihlášení k newsletteru