Masopust v zoo

Ostatní články

02. 03. 2011


Sobota 5. března 2011 - přidejte se k masopustnímu průvodu v Zoo Praha!

Tapír čabrakový, foto (c) Petr RošickýPřidejte se k průvodu masek v Zoo Praha a zavzpomínejte na tradiční oslavu masopustu! Každý, kdo dorazí v sobotu 5. března s maskou, bude mít vstup za 1,-Kč!

Masopustní karneval je spjat s hodováním a veselím. Dnes už většinu z nás následný půst nečeká, ale oslavy přežívají a skotačivý svátek masek se vrací nejen do pražských ulic, ale také do Zoo Praha.

Ať už děti či dospělí, zkrátka všichni, kteří dorazí do zoo v maskách, budou mít vstup za symbolickou 1,- Kč! Kdo přijde bez masky, zoufat nemusí. Od 11 hodin budou ve Vzdělávacím centru probíhat tvůrčí dílna, kde si návštěvníci mohou masku sami vyrobit. Kromě papírových škrabošek budou k dispozici i face-paintingové barvy. Při tvorbě masek se budou moci návštěvníci inspirovat našimi zvířaty, například pitoreskním vzhledem samce tapíra čabrakového, Vasana, který v sobotu navíc oslaví 5. narozeniny.

Ve 14 hodin vyrazí masopustní průvod masek od Vzdělávacího centra a projde spodní částí Zoo Praha. Na své cestě pozdraví Vasana a další zvířata. Po návratu zpět ke Vzdělávacímu centru bude průvod zakončen velkolepým představením divadla Mazec s názvem Škatulata tulata.

K masopustu patří hodování - kdo z účastníků průvodu by se chtěl posilnit, může ochutnat masopustní menu v restauraci Gaston.


Planoucí útesy v Gobi. Foto: David Broda

Součástí nové expozice Gobi v horní části Zoo Praha je ukázka světově významné paleontologické lokality. Americká expedice z roku 1923 definitivně potvrdila existenci zkamenělých dinosauřích vajec a také dala jméno ohromujícím...

Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...




Přihlášení k newsletteru