Pohodové Vánoce

Ostatní články

21. 12. 2010


Fotoreportáž z 18. a 19. prosince 2010

Výroba svíček a vánočních ozdobiček z vosku je činnost nadmíru voňavá. Foto (c) Pavlína PlchováPoslední předvánoční víkend byl v Zoo Praha určen těm, kteří již měli dost nakupování i úklidu a chtěli si v rodinném kruhu užít jeden poklidný den.  

Už atmosféra zasněžené zoo byla více než pohádková. Nebylo tedy divu, že koledy, znějící do stříbrného ticha, přilákaly mnohé rodiny, aby si svou sobotní či nedělní procházku zpestřily o krátké odpočinutí  v teple Vzdělávacího sálu.

Malí i velcí si zde mohli vyzkoušet svou šikovnost při zdobení perníčků, výrobě svíček či vánočních ozdob. Kdo nechtěl tvořit, mohl si pouštět skořápku se svíčkou nebo si zahrát zimní  zoopexeso. Anebo jen usrkávat Vánoční čaj s badyánem a skořicí a povídat si. Prostě si užít pohodu.

Pohodové Vánoce


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru