Milióntý návštěvník

Ostatní články

28. 08. 2007


V úterý 28. srpna před polednem jsme přivítali letošního 1 000 000. návštěvníka

Byla jím paní Lada Valová z Opavy - přijela se svou rodinou (letos do zoo už potřetí!) a všichni měli z dárků od nás a našich hlavních partnerů ohromnou radost. 
Zoo věnovala kromě obrovského plyšového tygra a tradičních suvenýrů i roční rodinnou vstupenku, Komerční banka  šek na konto Beruška v hodnotě 5.000 Kč, Coca-cola digitální fotoaparát, Český rozhlas TV zařízení "set top box", Velkopopovický Kozel a MAFRA sadu svých dárkových předmětů a to, co jim je vlastní - pivo a předplatné na MD Dnes, Toyota zapůjčí zdarma automobil Toyota Prius, atd.
Slavnostní uvítání milióntého návštěvníka se letos stalo o tři týdny dříve než v rekorním roce 2005 (tehdy to bylo 20. září) a o sedm týdnů dříve nežli loni (20. října).

Milióntý návštěvník


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru