Jmenuje se Hamdun!

Ostatní články

19. 10. 2010


Reportáž ze křtin velblouda

Velbloudí mládě Hamdun, foto z videa (c) Archiv Zoo PrahaV sobotu 16. října pokřtil fotbalista a předseda Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek květnové mládě velblouda dvouhrbého. Samečkovi přiřkl arabské jméno Hamdun. To nevybral kmotr náhodou – Hamdun je typické dubajské jméno, které má mj. i přítel pana Haška ze Spojených Arabských Emirátů.

Křest proběhl u velbloudího výběhu v horním areálu Zoo Praha. Hvězdou programu se nestal jen malý Hamdun, ale i jeho otec - samec Jepe. Návštěvníkům se předvedl v plné kráse i velikosti.

Hamdun je naším prvním letošním mládětem u velbloudů dvouhrbých. Jeho matkou je patnáctiletá samice Rona, která k nám přišla ze zoologické zahrady v Givskudu. V Zoo Praha odchovala tři mláďata. Otcem Hamduna je osmiletý samec Jepe. Stádo velbloudů dvouhrbých v Zoo Praha čítá v současné době 10 kusů, z toho šest dospělých a čtyři mláďata.

Videozáznam z velbloudích křtin najdete zde.

       

        

        

Jmenuje se Hamdun!


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru