Večerní prohlídky za nočními tvory

Ostatní články

11. 04. 2013


Pátek 26. a sobota 27. dubna 2013

Noční zoo, foto (c) Archiv Zoo PrahaVydejte se v doprovodu zkušeného průvodce objevovat tajemství nočního života v Zoo Praha. Výjimečné dubnové termíny jsou věnovány nočním tvorům. Zjistěte, proč se vám netopýr nezamotá do vlasů, proč jsou sovy aktivní v noci nebo jak jsou kočkovité šelmy přizpůsobeny na noční život.

Během prohlídky se díky omezené kapacitě budete moci o zvířatech, která navštívíme, dozvědět skutečně vše. Průvodci rádi odpovědí na vaše zvídavé otázky!

Večerní prohlídky se konají v pátek 26. a sobotu 27. 4. 2013 od 18.00, 18.30 a 19.00 hodin. První termín je určen rodičům s dětmi, kterým průvodce přizpůsobí výklad i tempo. Ostatní prohlídky jsou určeny dospělým návštěvníkům. 

Cena noční prohlídky je 250 korun pro dospělého, děti zaplatí 160 korun. Psi se nočních prohlídek nemohou účastnit. V ceně je vstup do zoo, výklad průvodce a parkovné.

Vzhledem k omezené kapacitě je nutné se na prohlídku předem objednat na čísle 296 112 230 nebo na e-mailové adrese pr@zoopraha.cz.
 

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...

Planoucí útesy v Gobi. Foto: David Broda

Součástí nové expozice Gobi v horní části Zoo Praha je ukázka světově významné paleontologické lokality. Americká expedice z roku 1923 definitivně potvrdila existenci zkamenělých dinosauřích vajec a také dala jméno ohromujícím...




Přihlášení k newsletteru