Pan Hroch odbavil téměř 200 aprílových hovorů!  

Ostatní články

07. 04. 2010


Aprílové telefonáty do Zoo Praha

Aprílový den v Zoo Praha proběhl ve znamení speciální hroší linky. Mezi 9. a 17. hodinou odbavil pan Hroch téměř 200 aprílových hovorů!  

Volejte hrochovi je již tradiční aprílová akce pražské zoo. Lidé mohou na 1.dubna vytáčet speciální linku pana Hrocha, ať už se zvídavým „zoologickým“ dotazem či z důvodu, aby napálili svého známého. Letos se linka celý den nezastavila – celkově jsme přijali 198 telefonátů. Řada dalších volajících pak dokonce zkoušela vytáčet linky našich zaměstnanců nebo dokonce i mobilní telefony uvedené na webu Zoo Praha!

 
Většina lidí volala panu Hrochovi na základě vzkazu, nalezeném na pracovním stole, poslaném SMS či e-mailem nebo na popud některého z kolegů. „Volali nám tak lidé s prosbou, že shánějí Ing. Papouška, pana Mrože, Čápa, Zajíce, Drozda, paní Žížalovou či Opičkovou nebo právě doktora Hrocha,“ dodal Jan Petera, zaměstnanec Vzdělávacího oddělení Zoo Praha.
 
Za „nejvypečenější“ aprílový vtípek považujeme volání sekretářky jistého generálního ředitele: „Dobrý den, volám ohledně dojednání schůzky našeho generálního ředitele s panem Hrochem. Dostala jsem vzkaz, že pan hroch má o schůzku zájem.“ Odpověď pana hrocha naštěstí nezpůsobila pohromu, ale vzbudila v paní sekretářce upřímný smích: „Nejsem si zcela jistý, zda bude moci pan Hroch dorazit. Absolvuje právě koupel a po ní ho čeká vydatná svačina. Možná leda byste se za ním zastavili v pavilonu!“
 
Aprílového žertu nejčastěji využili mezi sebou právě kolegové ze zaměstnání (63 x), rodinní příslušníci (28x) či kamarádi. Řada telefonátů byla z jednoho místa (resp. firmy). Mezi napálenými nechyběli zaměstnanci např. významného bankovního ústavu, umělecké agentury, IT podpory, kosmetického distributora, zdravotnického zařízení, autoservisu nebo živnostenského úřadu. Telefonní číslo se prostě šířilo od jednoho k druhému. Někteří si ho našli na Facebooku nebo na webu Zoo Praha, jiní ho znali již z minulých let.
 
Už v úvodu hovoru čekala na volající malá zkouška. Ze sluchátka se namísto pozdravu „Dobrý den!“ linul výkřik opravdového hrocha z nahrávky. Naštěstí zhruba jen 40 volajících zavěsilo…
 
Ten, kdo vydržel na lince, se mohl s „hroším operátorem“ pobavit na různá témata. Někteří volající nám nabízeli různé zajímavé produkty jako např. houpačku, snubní prstýnky, hutní materiál, gauč, bublinkovou fólii, čipové karty, levné zájezdy do zahraničí, starou kuchyň nebo třeba výměnu elektroměru. Zajímavá byla i nabídka na ubytování cizinců nebo na pásové dopravníky. Setkali jsme se ale i s tím, že u pana Hrocha hledali lidé brigádu v různých oborech, sháněli policistu kvůli dopravní nehodě, novu sekačku či cestovní pojištění.
 
Někteří volající již opravdu dobře věděli, kam volají a co chtějí... A tak se ptali na hrochy i jiná zvířata v zoo. Další dotazy směřovaly k některým novým expozicím a novinkám v zahradě.
 
Většina volajících přijala nabídku na návštěvu naší zahrady v dohledné době a popřáli našim zvířatům v nové sezóně vše nejlepší.
 

Je třeba dodat, že počet volajících se rok od roku zvyšuje a i po vypnutí linky se mnoho dalších lidí snažilo až do noci dovolat hrochovi. Není všem dnům konec – s hrochem si můžete popovídat opět za rok!

 

Jan Petera a Jana Ptačinská Jirátová

 

Zvuky hrocha.mp3

Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru