Den zdravotně handicapovaných v Zoo Praha

Ostatní články

11. 03. 2009


Volný vstup do zoo pro držitele ZTP a ZTP/P 14. března 2009

V sobotu 14. března budou mít volný vstup do pražské zoo všichni držitelé průkazů ZTP a ZTP/P.

Připravili jsme informační stánky s přírodninami, které si návštěvníci budou moci od 10. do 15. hodiny prohlédnout opravdu z blízka, osahat si je a dozvědět se o zvířatech mnoho zajímavých informací.

U vzdělávacího centra se seznámí s obyvateli severu, v pavilonu goril pak s nejrůznějšími primáty. V Indonéské džungli si prohlédnou želví krunýře, ptačí peří a další prvky, které nosí zvířata na sobě. V Africkém domě najdou stánek zaměřený na obyvatele afrických savan.
 
Ve vzdělávacím centru Zoo Praha mohou také návštěvníci až do konce měsíce shlédnout výstavu fotografií Petra Kliera s názvem Cesty za kosatkami.
 

Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru