Výsledky soutěže „Staň se strážcem pralesa 2022/23“

Ostatní články

Zoo Praha  |  01. 06. 2023


Posledním květnem skončil další ročník naší soutěže ve sběru starých mobilních telefonů a tabletů „Staň se strážcem pralesa 2022/23“. Celkově se nám v tomto ročníku podařilo shromáždit více než pět tisíc kusů vysloužilých zařízení k recyklaci!

Strážci pralesa, které i díky vám můžeme podporovat v Kamerunu. Foto: Archiv Zoo Praha Strážci pralesa, které i díky vám můžeme podporovat v Kamerunu. Foto: Archiv Zoo Praha
  1. místo (24 hodin v zoo) vyhrála Třída Sekunda A z Gymnázia Hostivice s celkovým počtem 466 kusů sebraných mobilních zařízení.
  2. místo (Prohlídka zoo s návštěvou chovatelského zázemí a setkání s chovatelem) získala 7. B ze ZŠ Školní z Nového Města nad Metují s celkem 429 kusy zařízení.
  3. místo patří 2. A a spol. ze ZŠ a MŠ Poříčí nad Sázavou s celkovým počtem 335 kusů odevzdaných zařízení.

Srdečně vítězům gratulujeme!

Do letošního ročníku se postupně přihlásilo 57 dětských kolektivů. Přístroje do uzávěrky soutěže nakonec odevzdalo 38 kolektivů. Ti ostatní si své zásoby nechávají jistě na další ročník, který začíná již na podzim letošního roku.

Všechny vás samozřejmě srdečně zveme k účasti a děkujeme, že pomáháte gorilám a strážcům pralesa!


Nabídka slevy se vztahuje na fyzické roční permanentky na jméno. Foto: archiv Zoo Praha

Jste držiteli některé z nepřenosných permanentek na jméno a máte v plánu pořídit si s koncem její platnosti další? Pak můžete na novou permanentku využít výhodnou nabídku 20% slevy pro věrné návštěvníky.

Kriticky ohrožený bažant Edwardsův je jedním z vlajkových druhů kampaně Vietnamazing. Foto: Václav Šilha, Zoo Praha

Již více než 35 evropských zoologických zahrad se zapojilo do kampaně Vietnamazing, která má pomoci ochraně vietnamské přírody. Tu poznamenala válka, ohrožuje ji pytláctví a ničení přirozených ekosystémů a neprospívá jí ani...




Přihlášení k newsletteru