Varování: podvodný facebookový profil

Ostatní články

Zoo Praha  |  19. 05. 2023


Upozorňujeme, že na Facebooku existuje falešný profil, který parazituje na dobrém jménu Zoo Praha. Důrazně varujeme před účastí v soutěži na tomto profilu a před zadáváním jakýchkoli platebních údajů.

Falešný profil poznáte podle uživatelského jména @PrahaZooOff a fialové tečky uprostřed loga.

Na tomto podvodném profilu je anoncována pomyslná soutěž o vstupenky do Zoo Praha zdarma. Podle našich zjištění jsou „výherci“ této soutěže dále oslovováni prostřednictvím zpráv na Messengeru a jsou od nich požadovány údaje o platebních kartách. Pod údajnou záštitou Zoo Praha tak může dojít ke značnému finančnímu poškození účastníků této pomyslné soutěže. Upozorňujeme, že Zoo Praha žádnou takovouto soutěž nepořádá!

Vzhledem k tomu, že se jedná o zásah do pověsti Zoo Praha a jejích právem chráněných zájmů, řešíme celou věc se společností Meta/Facebook a také s Policií ČR. Na našem oficiálním facebookovém profilu jsme také opakovaně zveřejnili varování před tímto podvodným jednáním.


Nabídka slevy se vztahuje na fyzické roční permanentky na jméno. Foto: archiv Zoo Praha

Jste držiteli některé z nepřenosných permanentek na jméno a máte v plánu pořídit si s koncem její platnosti další? Pak můžete na novou permanentku využít výhodnou nabídku 20% slevy pro věrné návštěvníky.

Kriticky ohrožený bažant Edwardsův je jedním z vlajkových druhů kampaně Vietnamazing. Foto: Václav Šilha, Zoo Praha

Již více než 35 evropských zoologických zahrad se zapojilo do kampaně Vietnamazing, která má pomoci ochraně vietnamské přírody. Tu poznamenala válka, ohrožuje ji pytláctví a ničení přirozených ekosystémů a neprospívá jí ani...




Přihlášení k newsletteru