Varování: podvodný facebookový profil

Ostatní články

Zoo Praha  |  19. 05. 2023


Upozorňujeme, že na Facebooku existuje falešný profil, který parazituje na dobrém jménu Zoo Praha. Důrazně varujeme před účastí v soutěži na tomto profilu a před zadáváním jakýchkoli platebních údajů.

Falešný profil poznáte podle uživatelského jména @PrahaZooOff a fialové tečky uprostřed loga.

Na tomto podvodném profilu je anoncována pomyslná soutěž o vstupenky do Zoo Praha zdarma. Podle našich zjištění jsou „výherci“ této soutěže dále oslovováni prostřednictvím zpráv na Messengeru a jsou od nich požadovány údaje o platebních kartách. Pod údajnou záštitou Zoo Praha tak může dojít ke značnému finančnímu poškození účastníků této pomyslné soutěže. Upozorňujeme, že Zoo Praha žádnou takovouto soutěž nepořádá!

Vzhledem k tomu, že se jedná o zásah do pověsti Zoo Praha a jejích právem chráněných zájmů, řešíme celou věc se společností Meta/Facebook a také s Policií ČR. Na našem oficiálním facebookovém profilu jsme také opakovaně zveřejnili varování před tímto podvodným jednáním.


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru