Jubilejní slavnost a křtiny 28. 9. 2007

Ostatní články

28. 09. 2007


Nepamatujeme, kdy takhle pršelo na Jubilejní slavnost v zoo! Nicméně, i tak byla atmosféra velmi příjemná, program věnovaný ostrovu Madagaskar a Africe se z valné části odehrál v přednáškovém sále. V 11 hodin slavnost zahájila a africkými rytmy a tancem všechny zúčastněné potěšila skupina BA-TO-CU. Ředitel Petr Fejk promluvil o letošní, velmi úspěšné sezóně, zmínil též ocenění EAZA Award 2007, které se nám dostalo od Evropské asociace zoologických zahrad a akvárií za rekonstrukci dolní části zoo po povodni. Radní HMP Milan Richter krátce pozdravil auditorium a popřál zoo mnoho úspěchů v dalších letech, stejně jako primátor HMP Pavel Bém, který se stal kmotrem 2 chameleónů obrovských. Pojmenoval je příznačně – Mada a Gaskar.

Po poledni déšť na chvíli ustal, ale na křest zebry Grévyho ve 14 hodin už zase lilo jak z konve, náladu nám to však nezkazilo. Herečka Hana Heřmánková a zástupci Asociace rozhodčích ledního hokeje pojmenovali klisničku hned dvěma jmény -  Helen Janina.

Kolem třetí hodiny odpolední vykouklo sluníčko a bohatý  program pokračoval. Po celý den si mohli návštěvnici namalovat svou krabici v rámci akce Škatulení, kterou organizovala nadace Múzy dětem. V 16 hodin proběhla aukce škatulí, výtěžek je věnován na dětské domovy.

I přes nepřízeň počasí zoo navštívilo 3000 lidí.

 

Jubilejní slavnost a křtiny 28. 9. 2007


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru