Trojský den - fotoreportáž 23.9.2007

Ostatní články

23. 09. 2007


Počasí se vyvedlo náramně, takže celá akce v prosluněné zahradě Trojského zámku proběhla v báječné atmosféře. Držitele Trojské karty čekalo kromě volného vstupu příjemné překvapení v podobě občerstvení - pivo, nealko a uzeniny zdarma, což sponzorsky zajistili naši partneři z Velkopopovického Kozla, Coca-coly a Nowaca.

Staropražská muzika, country hudba, cimbálovka a jako zlatý hřeb- kapela etc s Vladimírem Mišíkem - to vše se odehrávalo ve velkém pivním stanu, postaveném v dolní části zahrady. S krátkou zdravicí zde vystoupili i starosta MČ Troja ing. Drdácký, radní HMP pro odbor kultury ing. Richter, stejně jako ředitelé všech tří organizací podílejících se na projektu Trojská karta - ředitelka Galerie HMP dr. Hoftichová, ředitel botanické zahrady dr. Vacek a ředitel zoo dr. Fejk (všichni jmenovaní ve žlutých propagačních tričkách s logem Trojské karty).

Trojský den byl příjemným zakončením druhé sezóny fungování Trojské karty a zřejmě se tak založila tradice, v níž budeme pokračovat i v sezóně příští.

Trojský den - fotoreportáž 23.9.2007


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru