Melounův den - 13.6.2007

Ostatní články

13. 06. 2007


Reportáž

Středa 13. června se nesla ve znamení oslav narozenin lachtana Melouna - ve 13 hodin mu přišli popřát partneři chovu lachtanů ze společnosti AAA, kteří zároveň předali pražské zoo do užívání osobní automobil Ford Focus a na chov přispěli částkou 400.000 Kč.

V 15 hodin se odehrál vlastní ceremoniál přímo u lachtaního bazénu, popřát přišli herec Martin Dejdar se synem, operní pěvkyně Andrea Kalivodová a malá Barborka Navrátilová, slavící páté narozeniny tentýž den jako Meloun.

Meloun nás všechny mile překvapil, jak bezvadně komunikoval se svými gratulanty, mysleli jsme se totiž, že se jich spíše bude bát, není zvyklý, aby se v jeho výběhu pohybovali cizí lidé. Zcela neohroženě se však nechal krmit rybičkami, které dodala společnost Nowaco, hlavní partner zoo. Přítomní návštěvníci dostali na ochutnání melouny, které sponzorsky poskytla frma Šandera.

Melounův den - 13.6.2007


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru