Melounův den - 13.6.2007

Ostatní články

13. 06. 2007


Reportáž

Středa 13. června se nesla ve znamení oslav narozenin lachtana Melouna - ve 13 hodin mu přišli popřát partneři chovu lachtanů ze společnosti AAA, kteří zároveň předali pražské zoo do užívání osobní automobil Ford Focus a na chov přispěli částkou 400.000 Kč.

V 15 hodin se odehrál vlastní ceremoniál přímo u lachtaního bazénu, popřát přišli herec Martin Dejdar se synem, operní pěvkyně Andrea Kalivodová a malá Barborka Navrátilová, slavící páté narozeniny tentýž den jako Meloun.

Meloun nás všechny mile překvapil, jak bezvadně komunikoval se svými gratulanty, mysleli jsme se totiž, že se jich spíše bude bát, není zvyklý, aby se v jeho výběhu pohybovali cizí lidé. Zcela neohroženě se však nechal krmit rybičkami, které dodala společnost Nowaco, hlavní partner zoo. Přítomní návštěvníci dostali na ochutnání melouny, které sponzorsky poskytla frma Šandera.

Melounův den - 13.6.2007


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru