Slavnostní zahájení sezóny 2007

Ostatní články

01. 04. 2007


Reportáž

Hezčí počasí pro zahájení nové sezóny 2007 v neděli 1. dubna jsme si nemohli přát. Odpovídala tomu i obrovská návštěvnost zvící 15 tisíc návštěvníků, zahrada byla zkrátka plná, panovala však - při tom všem hemžení - velmi příjemná atmosféra.

Celodenní program byl pestrý: 2 křty, zpívánky, šermíři, dudáci a ukázky tradičních českých řemesel. Vše začalo už v 10.30 vystoupením Kühnova dětského sboru, po nich následovalo dudácké a pěvecké duo sourozenců Párákových.

Těsně po 11. hodině proběhla před vzdělávacím centrem zoo první část slavnostního zahájení za účasti oficiálních hostů -   náměstkyně primátora Hany Žižkové, radního ing. Milana Richtera a herce Petra Čtvrtníčka. Po tradičním projevu pana ředitele následovaly krátké rozhovory s hosty o jejich vztahu ke zvířatům a k pražské zoo, načež jsme přistoupili k vlastnímu křtu 3 kozlíků búrských, připilo se pochopitelně Velkopopovickým kozlem a roztomilí kozlíci dostali od svých kmotrů tato jména: Endy, Jáchym a Matyáš.

V jednu hodinu, po vystoupení Blanických rytířů, jsme pokračovali druhou částí programu. K výše uvedeným hostům se připojili radní Mgr. Petr Štěpánek a herecký pár Hana Gregorová a Radek Brzobohatý. Tito kmotři se pak ve 14 hodin přesunuli do Afrického domu, kde sice nebylo k hnutí, ale také tam panovala výborná nálada. Ke skupině se neplánovaně připojila i zpěvačka Dara Rolinc. Po tradiční sérii krátkých rozhovorů ředitele s kmotry se připilo opět tradičně šampaňským a žirafka dostala od hereckého páru jméno Amina za nadšeného potlesku všech přítomných.

A to ještě nebylo vše. V 15.30 jsme v Trojské zámku společně s kolegy z Botanické zahrady a Galerie HMP slavnostně zahájili projekt Trojská karta 2007, akci hudebně ozdobila svým koncertem Ventova dechová harmonie.

Po celý den se v dětském areálu zoo mohli návštěvníci seznámit s tradičními českými řemesly - s prací košíkářů, tkalců, kovářů, sklářů či včelařů, mohli zde též ochutnat různé kozí speciality.

Slavnostní zahájení sezóny 2007


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru