Křest žirafy Rothschildovy - 21.10.2006

Ostatní články

21. 10. 2006


Reportáž

V sobotu 21. 10. 2006  ve 13.00 proběhl v Africkém domě křest žirafí slečny, letos již čtvrtý.

Kmotry se stali hudebníci z kapely CHINASKI, kteří vybrali pro žirafku 3 africká a jedno české jméno a během křtu tak vznikla malá anketa, do níž byli zapojeni i návštěvníci - zvítězila česká varianta, takže se mládě jmenuje Hedvika.

V prostoru před Africkým domem pak Chinaski zahráli tzv. "unplugged" čtyři písně a potěšili tak desítky návštěvníků, včetně žiraf a hrabáčů, kteří byli tou dobou ve venkovních výbězích.

Toto 54. pražské žirafí mládě se narodilo 16. 8. brzy ráno, otcem je Johan (1999 v Rhenenu, do Prahy přišel před 2 lety), matkou Gita (1995 v Praze) - je to její druhý potomek.

Křest žirafy Rothschildovy - 21.10.2006


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru