Milióntý návštěvník

Ostatní články

20. 10. 2006


Reportáž 20.10.2006

V pátek 20.10. krátce po 11. hodině jsme oslavili významnou událost letošního roku - příchod milióntého návštěvníka.

Stali se jím manželé Luděk a Martina Burešovi s tříletým synem Matějem. Byli sice nejdříve trochu zaskočeni tím, jak jsme se na ně za turnikety společně s novináři vrhli (chtěli si vklidu užít pollidný den v zoo...), ale po chvíli se rozkoukali a zejména malý klučík měl radost z mnoha dárků, které jsme pro milióntého návštěvníka připravili.

Od zoo dostali obrovskou plyšovou žirafu s roční rodinnou permanentkou a dárkovou taškou, od Komerční banky dětské konto Beruška s vkladem 5000 Kč, Coca-cola věnovala DVD přehrávač s filmem Jak se krotí krokodýli, Český rozhlas - radiomagnetofon, Ringier - roční předplatné časopisu ABC a mnoho propagačních předmětů, Egmont - dětské knihy, Palace Cinemas - 20 vstupenek do kina, Seznam - tašku na notebook, Opavia - dárkové balení tatranek a dalších cukrovinek.

Nabízenou jízdu na slonu rodina Burešova nevyužila, podívali se však s odborným průvodcem do zázemí Afrického domu, kde krmili žirafy a projeli se vláčkem v horní části areálu.

Milióntý návštěvník


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru