Víkend v Zoo Praha 12.- 13.8.2006

Ostatní články

14. 08. 2006


Reportáž

Den ABC

V sobotu 12. srpna proběhl v zoo tradiční den časopisu ABC. Děti měly možnost vyzkoušet si jízdu v „kolečkových“ botách, lézt jako opravdoví horolezci po lezecké stěně nebo si zaběhnout zoo-orienťák. Zlatým hřebem dne byly křtiny letošního třetího žirafího mláděte. Kmotrovství se krom časopisu ABC, zastoupeném šéfredaktorkou paní Volfovou, ujala populární skupina Wohnout. A právě skupina Wohnout vybrala žirafí holčičce jméno Adina a přinesla jí sponzorský dar 10 000,- Kč.

Tučňák Oskar oslavil 10. narozeniny

V neděli oslavil jeden z našich tučňáků Humboldtových – Oskar své 10. narozeniny. Od svých chovatelů dostal velký dort ze sleďů, trochu se asi styděl, tak chovatelka přinesla mezi návštěvníky jeho partnera z páru Milovníka. Oskar totiž není kluk, ale holka. U tučňáků se to dá poznat pouze rozborem DNA.

Děti si tento den vyzkoušely, jak to mají tučňáci v životě složité – koulely velké vajíčko do hnízda, chodily jako Tučňáci a lovily rybičky. Komu se to povedlo, dostal sladkou odměnu – zmrzlinu.

Víkend v Zoo Praha 12.- 13.8.2006


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru