Zoo Praha vypravila již čtvrtý transport pomoci Ukrajině

Ostatní články

Zoo Praha  |  07. 04. 2022


Zoo Praha dnes vypravila další náklad pro ukrajinské zoologické zahrady postižené válkou. Kamion s téměř dvanácti tunami materiální pomoci ve čtvrtek odjel do Varšavy. Odvezl krmivo, vybavení i léky v hodnotě 305 475 Kč vybraných v rámci sbírky, kterou organizuje Zoo Praha za podpory členů Unie českých a slovenských zoologických zahrad (UCSZOO).

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Součástí už čtvrtého transportu bylo především granulované krmivo a veterinární přípravky pro koňovité, krmivo pro plameňáky v rezervaci Askania-Nova, dále granulované krmivo zejména pro jeleny, antilopy i pro kozy, ovce a astrildovité ptáky.

Na Ukrajinu putuje i vybavení chovných zařízení: konkrétně 392 kusů UV a výhřevných lamp pro plazy nacházející se v chovatelských zařízeních ve městech Oděsa, Charkov, Limpopo, Mikolajiv, Čerkasy a Rovno. Náklad obsahuje i šest rolí lan pro vybavení expozic primátů o celkové délce 280 metrů a v neposlední řadě vitamíny a léky proti chřipce pro zaměstnance zoo v Kyjevě.

Kromě materiálu pořízeného z prostředků vybraných prostřednictvím sbírky Zoo Praha byl naložen i dar švýcarské firmy Granovit v podobě 7,5 tun krmiva mimo jiné pro listožravé kopytníky, lemury i další primáty nebo vodní ptáky. Velkorysou zásilku zprostředkovala firma Trhoň.

Na účet sbírky již přišlo téměř čtyři milióny korun. Přispět na pomoc ukrajinským zoo můžete i nadále převedením libovolné částky na účet č. 43-6804660247 (kód banky: 100, VS: 2022, zpráva pro příjemce: Ukrajina).

Finanční podporu jsme poslali dalším dvěma ukrajinským zoo: Lutsk a Limpopo.

Veškeré informace o možnostech pomoci válkou ohroženým chovatelským zařízením na Ukrajině a ukrajinským rodinám prchajícím před válkou najdete na našich stránkách www.zoopraha.cz/ukrajina.

Všem, kteří pomáhají s námi, děkujeme!


Aplikace Zoo Praha byla dnes oficiálně spuštěna v kamerunské školní třídě v pavilonu Rezervace Dja. Na snímku je ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek, výkonná ředitelka Komerční banky pro strategii a komunikaci Hana Kovářová a předseda České IT Akademie Michael Kalista (vlevo dole) se svými studenty, kteří aplikaci vytvořili. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Zoo Praha dnes představila svou mobilní aplikaci pro chytré telefony. Návštěvníkům poskytuje veškerý komfort od nákupu vstupenek a interaktivní mapy areálu až po profily chovaných druhů, včasná upozornění na krmení zvířat nebo...

Aplikaci jsme oficiálně spustili během Výroční slavnosti Zoo Praha dne 28. září 2024. Foto: Zoo Praha.

Smartphone je dnes pro mnohé spíš prodloužením ruky než jen telefonem. Geniální mozky do něj nasypaly budík, kompas či svítilnu, ale také počítač, diktafon, herní konzole či celá obchodní centra. My jsme do něj teď spolu s Czech...




Přihlášení k newsletteru