Vernisáž výstavy ČESKÁ PŘÍRODA – ČESKÝ LES, Den netopýrů a večerní procházka za hlasy netopýrů v Zoo Praha - 13.8.2005

Ostatní články

14. 08. 2005


14. srpna 2005

Den netopýrů a večerní procházka za hlasy netopýrů v Zoo Praha

Protože netopýři jsou „pány noci“ a noc souvisí s hvězdami, zúčastní se letošního ročníku i Česká astronomická společnost se svým programem. Již od 11:00 bude mít každý návštěvník v dolní části zoo možnost zdarma pozorovat velkými hvězdářskými dalekohledy Slunce za asistence odborníků z ČAS. Od 14:00 začnou v areálu zoo na několika stanovištích netopýří hry pro malé návštěvníky.

Na večer pak zoo ve spolupráci s Agenturou ochrany přírody a krajiny ČR připravila večerní procházku za netopýry. Sraz zájemců bude ve 20:30 u hlavního vchodu do zoo, odkud průvodci odvedou zájemce na trasu. Zde se spolu s předními odborníky můžete zúčastnit odchytu netopýrů do sítí, zjistíte, jak zní hlas netopýra převedený detektorem do slyšitelné podoby a v našem přednáškovém sále si budete moci vyslechnout i zajímavou přednášku o netopýrech. Součástí večerního programu je také pozorování hvězdné oblohy hvězdářskými dalekohledy pod vedením pracovníků České astronomické společnosti a přednáška o noční obloze.

Vernisáž výstavy ČESKÁ PŘÍRODA – ČESKÝ LES

Koná se ve 12 hodin ve vzdělávacím centru. Výstavu, kterou pořádá pražská zoo ve spolupráci s nakladatelstvím Baset potrvá do 31.8.

Vernisáž výstavy ČESKÁ PŘÍRODA – ČESKÝ LES, Den netopýrů a večerní procházka za hlasy netopýrů v Zoo Praha - 13.8.2005


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru