Vernisáž výstavy a otevření expozice sov - červen 2005

Ostatní články

06. 06. 2005


Vernisáž výstavy a otevření expozice sov

Po celý červen mohou návštěvníci zoo obdivovat díla dětí, které přispěly k výstavě „Sovy dětskýma očima“. Slavnostní vernisáž výstavy se konala 3. června 2005 v 15.00 hodin. Zahájila RNDr. Iva Vilhumová, poté promluvil ředitel zoo PhDr. Petr Fejk  a čestný host vernisáže, radní RNDr. Miloš Gregar. Dalšími hosty vernisáže byli paní Veronika Voldřichová, vedoucí projektu Sovy do škol, a tiskový mluvčí organizace Arnika, pan Marek Jehlička.

Na závěr zatančili prvňáčci ze ZŠ Mendíků v Praze 4 Soví taneček.

Na vernisáž se dostavili zástupci devíti pražských škol (ZŠ Mendíků, ZŠ Albrechtická, ZŠ Jiřího z Lobkovic, ZŠ Botičská, ZŠ Plzeňská, ZŠ Korunovační, ZŠ Soukenická, Gymnázium Prosek, ZŠ Hostivař).

Slavnostní otevření rekonstruované expozice sov se konalo dva dny poté, v neděli 5. června 2005 ve 14.00 hodin.

Úvod ceremoniálu zajistil pan učitel Tomáš Bedrník ze ZUŠ Ilji Hurníka z Prahy 2 se svou žákyní Marií Velínskou, kteří zahráli 3 věty Telemannovy sonáty. Poté převzal žezlo (v tomto případě mikrofon) dr. P. Fejk, který poukázal na spojitost sovy – děti – učení – vědění. Vystřídala ho nejprve paní Marcela Mikesková z ČSOP a poté slečna Lenka Šafránková z ČSOP Vlašim. Sovy jsou symbolem moudrosti, a tak nechyběl ani Mgr. Jiří Luka, držitel ocenění Zlatý Ámos 2004, který popřál všem sovám hezké bydlení. Spolu s paní Mikeskovou přestřihli symbolickou pásku a tím zpřístupnili expozici pro návštěvníky zoo.

J. Juříková, 6. června 2005

Vernisáž výstavy a otevření expozice sov - červen 2005


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru