Japonský den v zoo 8.5.2004

Ostatní články

08. 05. 2004


Reportáž

V sobotu, 8. května 2004, sice nebylo nejtepleji, ale navzdory rannímu chladu se do pražské zoo vypravilo více než 60 návštěvníků v neobvyklou hodinu - v 6 ráno. Čekalo je totiž "Ráno s jeřáby" - procházka k nové expozici jeřábů v doprovodu pracovníků zoo a poté povídání o těchto půvabných ptácích. Program zpestřila japonská flétna, saxofon a jeřábí tanec.

Od 10 hodin pak následoval celý "Japonský den". Skládalo se origami, vyráběly kvítky sakury, své bojové umění předváděly dvě skupiny (jedna pro ženy, druhá spíše pro muže). Návštěvníky jistě potěšila výstava bonsají a suiseki stejně jako možnost ochutnat některý z vynikajících japonských čajů v malé čajovně. Nechyběla škola japonštiny ani škola kaligrafie. Představili se také psi plemene shiba-inu. V 11 hodin byla otevřena zbrusu nová expozice jeřábů.

Den ale programem v zoo nekončil. Následoval večerní benefiční koncert ve Stromovce s plejádou zajímavých hudebních skupin a doprovodnými akcemi.

Japonský den v zoo 8.5.2004


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru