Aktuální opatření v Zoo Praha

Ostatní články

Zoo Praha  |  20. 11. 2021


Zoo Praha je již otevřena na 100 % kapacity. Počet lidí v pavilonech je limitován tak, aby bylo možné dodržet 1,5 metrový rozestup mezi návštěvníky.

Přejeme příjemnou návštěvu Zoo Praha! Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha Přejeme příjemnou návštěvu Zoo Praha! Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Uzavřen zůstává pouze pavilon Indonéská džungle z preventivních důvodů a Ostrov lemurů z důvodu neukázněnosti některých návštěvníků, kteří nedodržovali hygienická opatření důležitá nejen pro ochranu lidí, ale i našich zvířat.

Pro vstup do zoo není třeba prokazovat bezinfekčnost. Povinnost průkazu bezinfekčnosti se vztahuje jen na skupinové prohlídky a při návštěvě restaurace.

Po areálu jsou rozmístěny stojany s dezinfekcí, použijte ji prosím zejména před vstupem do pavilonů, expozic, restaurací, obchodů a na toaletách.

 

Elektronická vstupenka

Doporučujeme vám nákup elektronické vstupenky. Je to rychlé, snadné a nebudete muset čekat u pokladny – se vstupenkou v mobilu půjdete rovnou k turniketům. Platnost elektronické vstupenky je půl roku od zakoupení.

Co by vás ještě mohlo zajímat

V jakém režimu Zoo Praha nyní funguje?
Zoo Praha je nyní otevřena na 100 % kapacity (maximimální počet návštěvníků v jeden čas již neplatí).

Dá se u vás najíst?
Ano, nyní jsou otevřeny již i vnitřní prostory restaurací. Dodržujte prosím opatření uvedená výše a u každé jednotlivé provozovny.

Jak je to s nošením respirátorů a s dezinfekcí v areálu?
Nošení ochrany dýchacích cest se řídí aktuálním nařízením MZ ČR, respirátory jsou tedy povinné ve vnitřních prostorech (tedy v prodejnách se suvenýry, v restauracích a na WC). Venku ochranu nosu a úst mít nemusíte, pokud si od ostatních lidí udržíte vzdálenost 2 metry (neplatí pro členy jedné domácnosti//rodiny). Odstup si prosím udržujte zejména při čekání ve frontách.

Jak probíhá prodej vstupenek?
Doporučujeme zakoupit elektronickou vstupenku prostřednictvím aplikace vstupenka.zoopraha.cz. Vstupenky je však možné zakoupit i na místě v pokladnách. Preferujeme platbu kartou.

Jaká je otevírací doba? A jak fungují parkoviště?
Otevřeno máme denně. Ve všední dny je otevřen hlavní a jižní vchod do areálu a návštěvníci mohou využít jižní parkoviště a parkoviště u zámku. O víkendech budou navíc vždy otevřeny ještě severní vstup a severní parkoviště.

Je v provozu lanovka?
Lanovka v Zoo Praha bude opět v provozu od března 2022.

Jak je to s prodloužení permanentních vstupenek?
Majitelé permanentních vstupenek si mohou požádat o prodloužení jejich platnosti.

Děkujeme za pochopení!

Jak zoo pomoci

Často se nás ptáte, zda můžete zoo v této době podpořit i jinak než návštěvou. Moc vám za tyto projevy přízně děkujeme! Možností, jak zoo pomoci, je hned několik:

  • Zapojte se do projektu Stravenky pro zvířata a podpořte svého zvířecího oblíbence nákupem symbolické krmné dávky.
  • Zoo podpoříte také nákupem v našem e-shopu. Vybrat si tu můžete z bohaté nabídky suvenýrůtiskovin i stylového oblečení.


A nezapomeňte, že vaši podporu potřebují i další zoologické zahrady. Výčet těch, za něž se můžeme zaručit, najdete v tomto sloupku ředitele Zoo Praha Miroslava Bobka


Děkujeme vám a těšíme se na viděnou v Zoo Praha! 


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru