Šesťáci adoptují gibona

Ostatní články

Zoo Praha  |  07. 03. 2021


Podpora, které se Zoo Praha v těchto dnech dostává ze strany veřejnosti, je opravdu mimořádná. Každý finanční příspěvek nám nejen pomáhá překlenout náročné období, ale je pro nás i velkou psychickou vzpruhou. Pokud navíc vznikne projekt s cílem pomoci zvířatům v pražské zoo, jenž dárce spojuje a baví, je to ideální. 

Žáci ZŠ Londýnská v Praze připravili skvělý projekt a společně vybrali 10 000 Kč na adopci gibona stříbrného. A už teď se těší, až se na „nového spolužáka“ budou moci přijít podívat! Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Žáci ZŠ Londýnská v Praze připravili skvělý projekt a společně vybrali 10 000 Kč na adopci gibona stříbrného. A už teď se těší, až se na „nového spolužáka“ budou moci přijít podívat! Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

A právě takový je i příběh žáků ze Základní školy Londýnská v Praze, kteří společně adoptovali gibona stříbrného. Spolu s dopisem nám zaslali také vlastnoručně vyrobený plakát a video, které celý jejich projekt shrnuje:

Dobrý den, vážený pane řediteli a milá zoo,
píšu vám jako jeden z třídních učitelů šesťáků ZŠ Londýnská na Praze 2.

Jelikož máme rádi naši pražskou zoo, rozhodli jsme se adoptovat jedno ze zvířat. Ten nápad přišel na začátku října, kdy nám zavřeli školy a my tak nějak chtěli naše šesťáky udržet spolu. Takže jsme vymysleli, že si na tu adopci musí „vydělat“, pak si zvíře vybrat, připravit kampaň a pak společně zvolit vítěze.

Spontánně se nám to rozrostlo v projekt, do kterého se zapojilo všech 72 našich žáků 6. ročníku a také spousta učitelů.

Vítězem se stal gibon stříbrný, k němuž příští týden vyplníme adopční formulář a zašleme 10 000 Kč.

A vám bychom chtěli zaslat naše video, které celý projekt přibližuje, a pokud byste jej chtěli umístit na váš facebook nebo stránky, nebudeme proti, jelikož si říkáme, že to třeba bude motivovat další.


Krom dobrého pocitu nás to totiž drželo pospolu a hlavně musím říct, že jako učitelé jsme na naše žáky opravdu pyšní!

Držte se a buďme zdraví!

Michaela Jančová
Základní škola Londýnská, Praha 2

P. S. Těšíme se, až do zoo vyrazíme podívat se na našeho „dalšího spolužáka“.

Plakát ze Základní školy Londýnská v Praze

Za celou Zoo Praha Vám moc děkujeme!


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru