Stravenky pro zvířata v Zoo Praha

Ostatní články

Vít Kahle  |  01. 12. 2021


Chov zvířat v Zoo Praha můžete podpořit nákupem tzv. Stravenky. Zjistěte o projektu více!

Vizuál kampaně Stravenky pro zvířata v Zoo Praha Vizuál kampaně Stravenky pro zvířata v Zoo Praha

Projekt sleduje tři hlavní cíle. Především se jedná o zavedení tzv. mikrosponzoringu, tj. možnosti darovat nižší částky (ceny stravenek se pohybují mezi 50 až 600 Kč), nežli je tomu např. v zavedeném programu sponzoringu a adopcí zvířat.

Druhým cílem je posílení fundraisingu v době opětovného uzavření zoologických zahrad v důsledku pandemie. Nicméně, je to projekt dlouhodobý, a až krize pomine a brány zoo se opět otevřou, budeme v něm pokračovat dál.

V neposlední řadě má tento program skvělé edukační přesahy. Milovníky zvířat a fanoušky pražské zoo vždy zajímalo, jaký je jídelníček jejich oblíbených zvířat, jaké jsou denní krmné dávky apod. Zároveň je to skvělá platforma na vymýcení nejrůznějších mýtů, např. že gorily opravdu nejedí banány.

Stravenky jsou denní či měsíční, dárce jich může zakoupit i více, každý měsíc budou v jiném barevném provedení. Každý dárce obdrží děkovný mail s odkazem na stažení certifikátu, banneru a rámečku na svůj profil na Facebooku, kde může svou pomoc i projekt samotný dál propagovat. Samozřejmostí je případné potvrzení o daru pro daňové přiznání.

Nyní je možno zakoupit stravenky pro 91 vybraných druhů a každý měsíc přidáváme několik nových zvířat.

Platit se může jednoduše kartou, ale bankovní převod je také možný.


Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru