Stravenky pro zvířata v Zoo Praha

Ostatní články

Vít Kahle  |  01. 12. 2021


Chov zvířat v Zoo Praha můžete podpořit nákupem tzv. Stravenky. Zjistěte o projektu více!

Vizuál kampaně Stravenky pro zvířata v Zoo Praha Vizuál kampaně Stravenky pro zvířata v Zoo Praha

Projekt sleduje tři hlavní cíle. Především se jedná o zavedení tzv. mikrosponzoringu, tj. možnosti darovat nižší částky (ceny stravenek se pohybují mezi 50 až 600 Kč), nežli je tomu např. v zavedeném programu sponzoringu a adopcí zvířat.

Druhým cílem je posílení fundraisingu v době opětovného uzavření zoologických zahrad v důsledku pandemie. Nicméně, je to projekt dlouhodobý, a až krize pomine a brány zoo se opět otevřou, budeme v něm pokračovat dál.

V neposlední řadě má tento program skvělé edukační přesahy. Milovníky zvířat a fanoušky pražské zoo vždy zajímalo, jaký je jídelníček jejich oblíbených zvířat, jaké jsou denní krmné dávky apod. Zároveň je to skvělá platforma na vymýcení nejrůznějších mýtů, např. že gorily opravdu nejedí banány.

Stravenky jsou denní či měsíční, dárce jich může zakoupit i více, každý měsíc budou v jiném barevném provedení. Každý dárce obdrží děkovný mail s odkazem na stažení certifikátu, banneru a rámečku na svůj profil na Facebooku, kde může svou pomoc i projekt samotný dál propagovat. Samozřejmostí je případné potvrzení o daru pro daňové přiznání.

Nyní je možno zakoupit stravenky pro 91 vybraných druhů a každý měsíc přidáváme několik nových zvířat.

Platit se může jednoduše kartou, ale bankovní převod je také možný.


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru