Zoo Praha posílá školám vzdělávací materiály

Ostatní články

Petra Sivová  |  01. 04. 2020


Pracovní a vzdělávací listy nabídla Zoo Praha českým školám, aby jim aspoň částečně pomohla ve výuce za současných nesnadných podmínek. Listy vhodně doplňují probíranou látku v přírodopisu, biologii a příbuzných předmětech. Zoo Praha oslovila s nabídkou na 500 mateřských, základních a středních škol. O pracovní listy se během dvou dní přihlásily na tři desítky z nich a ozývají se další.

Uzavřená Zoo Praha v rámci opatření proti šíření koronaviru. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha. Uzavřená Zoo Praha v rámci opatření proti šíření koronaviru. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha.

„Vzdělávání veřejnosti je jedno z našich předních poslání,“ vysvětluje Jana Doktorová, vedoucí vzdělávacího a programového oddělení Zoo Praha. „Je nám jasné, s jak nesnadným úkolem v podobě distanční výuky se učitelé a ředitelé škol potýkají. Aspoň trochu jim v tom chceme pomoci,“ dodává.

O pracovní listy ve formátu PDF či WORD mohou zájemci z řad škol požádat na e-mailové adrese skoly@zoopraha.cz.

Pobyt a výuku v domácnosti mohou dětem zpestřit také videa na Youtube kanálu Zoo Praha, které obsahují nejen poutavé záběry zvířat, ale i zasvěcený komentář chovatelů a odborníků.

Vítané rozptýlení, a to nejen dětem, přináší podle ohlasů na sociálních sítích také nove spuštěný Youtube kanál Krátce ze zoo. Chovatelé Zoo Praha na něm zveřejňují krátká videa pořizovaná mobilními telefony, která zachycují dění za branami uzavřené zoo.

S mateřskými, základními a středními školami Zoo Praha spolupracuje dlouhodobě. S příštím školním rokem pro ně připravuje zcela novou nabídku vzdělávacích programů.

Guerézy pláštíkové při krmení s chovatelkou Lucií Holatovou. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha.


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru