Lživé přednášky o pražských gorilách

Ostatní články

Zoo Praha  |  23. 07. 2019


Zoo Praha se distancuje od přednáškové činnosti pana Jana Bedřicha, jejímž tématem jsou pražské gorily. Přednášky nevznikají ve spolupráci se Zoo Praha a obsahují zcela mylné informace.

Zoologická zahrada hl. m. Prahy se dozvěděla o přednáškové činnosti pana Jana Bedřicha, kterou prezentuje pod názvem „Etologie goril v podmínkách Zoo Praha“. Pan Jan Bedřich tyto přednášky nabízí různým organizacím v České republice a na Slovensku pod názvem „Gorilí přednáškové tour“.

Po pečlivé analýze těchto přednášek Zoo Praha dospěla k následujícím závěrům:

Pan Jan Bedřich v prezentaci svých přednášek neoprávněně užívá logo Zoo Praha a na těchto přednáškách uvádí zjevné nepravdy o domnělé spolupráci mezi jím a zoo. Pan Jan Bedřich ve svých přednáškách též uvádí nepravdivá fakta o chovu goril v Zoo Praha, o jejich chování a o přístupu zaměstnanců zoo ke gorilám. Pan Bedřich v přednáškách například pravidelně zmiňuje, že pracoval v zázemí s chovateli. Ve skutečnosti však ani jednou v zázemí nebyl a s chovateli v zoo ani nikdy nemluvil. Přednáška je z velké části postavena na vyprávění o údajných zážitcích pana Bedřicha z krmení goril, konkrétně například, že ho samec Richard při krmení chytil za ruku a házel mu jablka na hlavu. Nic takového se ve skutečnosti nikdy nestalo.

Svým jednáním pan Jan Bedřich zasahuje do dobré pověsti Zoo Praha, neoprávněně užívá její logo a dopouští se nekalosoutěžního jednání.

S ohledem na výše uvedené nám dovolte informovat Vás, že Zoo Praha s panem Janem Bedřichem nespolupracuje, pan Jan Bedřich není zaměstnancem ani účastníkem jakéhokoliv projektu Zoo Praha.

Zoologická zahrada hl. m. Prahy se od veškerého jednání pana Jana Bedřicha distancuje.


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru