S vysloužilci do zoo!

Ostatní články

01. 07. 2008


Praha - Troja – 28. června 2008 – připravila  pražská zoo  ve spolupráci s kolektivním systémem Elektrowin zajímavou akci. Kdo přinese ten den do zoo vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku v hodnotě 100 Kč zdarma.

A to není všechno! Podle velikosti odevzdaného elektrospotřebiče budou pro návštěvníky připraveny zajímavé dárky. Navíc se děti i dospělí u stánku společnosti dozví, jak zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neplnilo černé skládky a neohrožovalo přírodu.

„Chceme touto akcí připomenout všem, že vysloužilé elektrospotřebiče není možné odkládat do komunálního odpadu, ale je nutné je odevzdávat do míst k tomu určených – to je do sběrných dvorů či u všech dobrých prodejců elektro,“ říká ředitel zákaznického oddělení společnosti Elektrowin Roman Abrham. „Zoologické zahrady navštěvují většinou rodiny s dětmi či školy. A my víme, že děti velmi účinně působí na rodiče a dospělé, aby se chovali zodpovědně – a k přírodě zejména,“ dodává.

„Iniciativu kolektivního systému Elektrowin jsme velmi uvítali. Vždyť nám všem jde o jeden cíl – chránit společně přírodu. A podobné akce tomu hodně napomáhají,“ říká ing. Vít Kahle, tiskový mluvčí  Zoo Praha „Navíc tato akce je velmi netradiční a nápad s výměnou nefunkčního spotřebiče za dětskou vstupenku se nám zalíbil,“ upřesňuje.

Pokud se tato akce osvědčí, zopakuje se i o prázdninách.

Elektrowin a.s. byl založen 25. května 2005 jako provozovatel kolektivního systému zajišťujícího oddělený sběr, zpětný odběr, zpracování, využití a odstranění elektrozařízení a elektroodpadu. Zaměřuje se na velké a malé elektrospotřebiče i elektrické a elektronické nástroje. Společnost je koncipována jako nezisková, jejími akcionáři jsou přední výrobci velkých a malých domácích spotřebičů. Prostřednictvím více než 500 sběrných dvorů v 380 městech, 1500 provozoven posledních prodejců a mobilních svozů zajištěných ve více než 4000 obcích smluvně pokrývá přes 85 % obyvatel ČR.

Orangutan sumaterský. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Hlavní sezóna Zoo Praha je oficiálně zahájena a spolu s ní se množí dotazy veřejnosti: Kdy je nejlepší do zoo vyrazit? Jak se vyhnout frontě u pokladny? Dají se využít nějaké slevy? Na tyto i na další otázky proto odpovídáme v...

Kámen s petroglyfy v oblasti Velká Gobi B. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Kámen umístěný v expozici Gobi vedle výběhu koní Převalského je vyzdobený petroglyfy znázorňujícími kozorožce a další tvory či objekty. Jde o repliku skutečného kamene z Mongolska, který v roce 2022 objevil ředitel pražské zoo...




Přihlášení k newsletteru