Zoo Praha má nové parkoviště

Ostatní články

Alena Šteffelová  |  01. 07. 2017


Od 1. července začala naplno fungovat nová záchytná plocha pro parkování při ulici Povltavská. Ta pojme až 260 osobních vozů a návštěvníci, kteří zde svůj automobil ponechají, mohou využít kyvadlovou dopravu až k branám Zoo Praha. Parkovné stojí 50 korun na den a v této částce je již zahrnut servis kyvadlové dopravy.

Pohodlné parkování u tunelového komplexu Blanka ušetří návštěvníkům často marné hledání volného parkovacího místa v okolí zoologické zahrady. Navíc jim přinese finanční úsporu. Parkovné na nové odstavné ploše vyjde jen na 50 korun za den a v této částce je navíc zahrnuta i jízda kyvadlovou dopravou do zoologické zahrady a zpět.

Kyvadlovou dopravu zajišťují nízkopodlažní autobusy, do kterých lze snadno naložit kočárek a jejich časový interval je v průměru 15 minut. Jezdí o prázdninách denně a v září pak o víkendech a státním svátku. Řidiči jsou na parkoviště navedeni informačním systémem z ulice Povltavská, kde jsou umístěny informační tabule s nápisem P Blanka-Troja a šipkou navádějící k místu odstavení vozidla.

Zpevněné parkoviště o celkové výměře 7 700 m2 je určeno pouze pro osobní vozy a motocykly, nikoliv pro vozy nad 3,5 t a autobusy.

Kromě této nové odstavné plochy mohou návštěvníci nadále využívat i čtyři parkoviště v bezprostřední blízkosti zoologické zahrady (parkoviště pod Trojským zámkem, u jižního vchodu do zoo, u severního vchodu do zoo a u pěší lávky v ulici Pod Havránkou). Parkovné je zde o víkendech, státních svátcích a letních prázdninách zpoplatněno částkou 200 Kč na den.


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru