Ceny Ď 2017 mají své majitele

Ostatní články

Zoo Praha  |  18. 05. 2017


Ve středu 17. května proběhlo na Nové scéně Národního divadla slavnostní předání Cen Ď 2017. Tato ocenění jsou určena pro nejvýraznější mecenášské a charitativní počiny v České republice a udělují se od roku 2001.  

Irena Taylor a Vít Kahle ve foyé Nové scény ND. Foto: Václav Šilha Irena Taylor a Vít Kahle ve foyé Nové scény ND. Foto: Václav Šilha

Za pražskou zoo se letošního udílení zúčastnil Ing. Vít Kahle, její dlouholetý marketér. V kategorii Zoo Praha měl tu čest předat cenu paní Ireně Taylor, která přispěla velmi štědrou částkou. Ta je určena na chov zvířat v pražské zoo (zejména na krmiva, veterinární péči a léčiva) a na podporu in situ projektů, neboli záchranu ohrožených druhů v oblastech jejich původního výskytu (koně Převalského v Mongolsku, gorily nížinné ve střední Africe či gaviála indického v oblasti Čambal v Indii).

V kategorii Zoo v ČR byla cena udělena Základní škole Třemošnice za dlouholetou podporu Zoo Jihlava. Cenu převzal ředitel školy Mgr. Lubomír Marek.

Zoo Praha ve své kategorii dále nominovala:

- Kofola a.s. - za podporu in situ projektu Návrat divokých koní, konkrétně za pomoc při financování vrtu nové studny na pitnou vodu, jež slouží nejen koním Převalského, ale také místním obyvatelům.

- GEOtes, a.s. - za realizaci zmíněné studny v Mongolsku.

- Prof. Ing. Dušan Čurda - za dlouholetou adopci zvířat v Zoo Praha. První adopci získal v roce 1999 jako dar od svých studentů, od té doby v adopcích nadále pokračuje.

- Alena Faitová - za dlouholetou nepřetržitou adopci zvířat od roku 1999.

Zoo Praha ještě jednou všem oceněným počinům ve všech kategoriích Ceny Ď srdečně gratuluje a zároveň děkuje všem nominovaným za jejich pomoc a přízeň.

Ceny Ď 2017 mají své majitele


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru