Běh pro Zoo Praha

Ostatní články

Jana Myslivečková  |  23. 04. 2017


V neděli 23. dubna se uskutečnil již 3. ročník „Běhu pro Zoo Praha“, pořádaný spolkem Drosophila a Pedagogickou fakultou. Běhu se zúčastnilo celkem 542 běžců.

Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Trať závodu pro dospělé činila 5 a 10 kilometrů, v kategoriích ženy a muži. Pro dětské účastníky byly připraveny tři krátké tratě na 300, 600 a 900 metrů. V kategorii ženy zvítězila na trati 5 km Barbora Radová, na trati 10 km Radka Churáňová. V kategorii mužů v běhu na 5 kilometrů zvítězil Michal Černý, v běhu na 10 km Michal Burian a Jan Rada.

Celkový výtěžek startovného letošního „Běhu pro zoo“ činí 94 800 korun a je věnován na projekty Zoo Praha „Pomáháme jim přežit“. Účastníci běhu přinesli také 200 kusů vysloužilých mobilů, za které vyplácí zoo společnost REMA Systém 10 Kč/ks. Výtěžek jde na ochranu goril v přírodě.

Veliké poděkování patří všem běžcům, kteří se dnešního Běhu pro zoo zúčastnili a organizátorům závodu.

Více informací o tom, jak pomoci ohroženým druhům, se dozvíte ZDE.

Běh pro Zoo Praha 2017


Koně Převalského běží krajinou svých předků v Přísně chráněné oblasti Velká Gobi B v Mongolsku. Takový pohled bude již brzy realitou i ve stepi Altyn Dala ve středním Kazachstánu. Foto Miroslav Bobek, Zoo Praha

První transporty koní Převalského z Evropy do Kazachstánu proběhnou letos v červnu v rámci projektu Návrat divokých koní 2024. Dva armádní letouny CASA s celkem osmi koňmi na palubě odstartují 3. června z letišť v Praze a...

Děkujeme, že přispíváte na pomoc ukrajinským zoologickým zahradám! Níže si můžete přečíst, jak jsou vybrané finanční prostředky využívány.




Přihlášení k newsletteru