Pomozte nám najít medojeda

Novinky u zvířat

Jana Jirátová  |  08. 07. 2014


Z venkovního výběhu pražské zoo se dnes v noci ztratila samice medojeda. Prosíme o pomoc při jejím hledání.

Medojed kapský, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha Medojed kapský, foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

I přes zvýšené zabezpečení venkovní expozice utekla v noci z pondělí 7. na úterý 8. července samice medojeda kapského. Jde o drobnou černobílou šelmu o velikosti zhruba 70 cm, s váhou 10-15 kg, která je aktivní zvláště v noci, přes den zpravidla odpočívá v úkrytu. Samice je plachá a bázlivá, přesto pokud se k ní někdo přiblíží a bude ji provokovat, může být její reakce nepředpokládatelná.

Pokud byste ji kdekoliv zahlédli, kontaktujte Pavla Brandla, kurátora savců Zoo Praha, na tel. 737 208 954. Doporučujeme nepokoušet se ji odchytit, nezahánět ji do úzkých a nepřistupovat k ní se psy a podobně.


32letá samice Shinda drží mládě své nevlastní sestry, 31leté samice Kijivu. Za touto situací stojí blízký vztah obou goril, které spolu žijí po celý život. Zleva je na snímku zachycen také 26letý samec Kisumu a 11letá samice Duni. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Mimořádná podívaná – hned dvě mláďata gorily nížinné – čeká na návštěvníky v Zoo Praha. Samice Kijivu svého potomka už necelé dva týdny po porodu půjčuje své nevlastní sestře Shindě. Oproti tomu Duni, matka v lednu...

V Rezervaci Dja se letos narodilo už druhé gorilí mládě! Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Svého pátého potomka přivedla na svět samice gorily nížinné Kijivu v pátek 12. dubna po půl jedné v noci. Mládě začalo krátce po porodu pít a zkušená matka o něj velmi dobře pečuje. 




Přihlášení k newsletteru