Gorily jsou zpět doma. Od víkendu opět k vidění.

Novinky u zvířat

21. 06. 2013


Pátek 21. června 2013

Gorily, lemuři nebo lachtani budou již o víkendu opět k vidění. Obnova zaplavených částí Zoo Praha jde díky pomoci desítek dobrovolníků mimořádně dobře.

O víkendu zprovozníme velkou část zaplaveného areálu zoo. Návštěvníci se mohou těšit nejen na Richarda a jeho rodinu, ale také na lemury, velké želvy, tučňáky, horské kopytníky a další zvířata. Opět se otevřou i vyhlídková stezka Zakázanka a geostezka Stopy v čase. Nadále uzavřeny zůstanou Vodní svět a opičí ostrovy, Dětská zoo a Ptačí mokřady.

Právě návštěva zoo je nejlepší cestou pomoci po povodni. Provoz zpřístupněných částí zoo bude provizorní. Další práce na obnově areálu nadále probíhají za plného provozu. Všechny proto prosíme o pochopení a respektování pracovníků pořadatelské služby.

Příjezd do zoo je již možný přes Tróju. Návštěvníci mohou využít jižního parkoviště i sezonního vchodu.

Kompletní obnova povodní poškozeného areálu zabere ještě mnoho týdnů. Největší pomocí je samotná návštěva zoo. Zájemci mohou zaslat také libovolný příspěvek na povodňové konto 3070207/0100 nebo zaslat dárcovskou SMS ve tvaru DMS ZOOPRAHA na 87 777. Cena jedné zprávy je 30 Kč, na obnovu zoo putuje 27 korun.

 

Gorily jsou zpět doma a od soboty k vidění! Foto: Tomáš Adamec, Zoo Praha

Zoo Praha od víkendu otevírá další expozice


Samec ledního medvěda Tom dnes odcestoval do zoo v Almaty v Kazachstánu, rodiště svého otce Umcy. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Samec ledního medvěda Tom dnes odcestoval do zoo v Almaty v Kazachstánu, rodiště svého otce Umcy. Přejeme mu šťastnou cestu a o tom, jak se mu v novém domově daří, vás budeme průběžně informovat!

Mobi pozoruje svět ze hřbetu své matky Duni. Ta se projevuje jako velmi hravý rodič, ale současně velmi obezřetný. Ačkoliv návštěvníkům svou Mobi každý den ukazuje, žádné další gorile dceru zatím nepůjčila. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Dvouměsíční samička gorily nížinné Mobi v Zoo Praha se živě zajímá o své okolí. V posledních dnech k tomu přispěla lepší fixace hlavy, a tak už gorilí kojenec cíleně reaguje na všelijaké podněty. Stále více se rozhlíží,...




Přihlášení k newsletteru