Narodila se už čtvrtá voduška!

Novinky u zvířat

30. 01. 2012


Novinky ze zoologického úseku z 30. ledna 2012

  • Narodila se již 4. letošní voduška červená, je to první sameček. Celé stádo se návštěvníkům představí na jaře, zimu tráví ve stájích.
  • Podle všech příznaků je porod žirafy Nory otázkou následujících dnů. Druhou březí samici, Elišku, můžete sledovat online.
  • Gorilí samice Kijivu přišla od porodu Kiburiho zřejmě poprvé do říje. Richard se o ni živě zajímá.
  • Pářili se talapoini, jsme jedna z mála zahrad světa, kde se daří odchovávat mláďata.
  • Včera a dnes se vylíhly další želvy pardálí. Zoo Praha užívá k jejich líhnutí unikátního způsobu - vejce umisťujeme do vinotéky. Pražští chovatelé jako první na světě zjistili, že vejce k nastartování vývoje potřebují déletrvající ochlazení.
  • Samice zoborožce kaferského opouští dutinu a moc už na mláděti nesedí, ale mládě vylíhlé na Štědrý den už je velké a nepotřebuje zahřívat.
  • Vylíhla se 4 housata husy kuří
  • Z Mongolska hlásí standardní zimu - teploty se pohybují kolem minus třiceti stupňů Celsia a sněhová pokrývka je v normálu.
  • Ve středu 1. února nepůjdou kvůli výměně kamery v Pavilonu goril.

Od počátku roku se narodily již 4 vodušky červené! Foto: Jozef Sebíň, Zoo Praha

Mládě želvy pardálí krátce po vylíhnutí. Foto: Petr Velenský, Zoo Praha


Na čenichu malé orlicie bornejské je dobře patrný tzv. vaječný zub, který slouží k proražení silné vaječné skořápky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

V Zoo Praha se vylíhla mláďata kriticky ohrožené orlicie bornejské. Díky nové inkubační technice nemuseli chovatelé malé želvy vykutávat z vajec. Tito sladkovodní obři mají totiž mimořádně tvrdou skořápku. Spolu s...

Samice luskouna krátkoocasého Run Hou Tang se zapsala do historie pražské zoologické zahrady jako výjimečné zvíře. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Dnes krátce před polednem uhynula samice luskouna krátkoocasého Run Hou Tang. Její zdravotní problémy začali chovatelé pozorovat na konci září. Projevily se zejména nechutenstvím, tedy nezájmem o nabízenou potravu. 




Přihlášení k newsletteru