Tano se ukáže návštěvníkům stuttgartské zoo

Novinky u zvířat

09. 12. 2011


Čtvrtek 8. prosince 2011

Od čtvrtka se bude Tano pravidelně ukazovat návštěvníkům stuttgartské zoo Wilhelma. Chovatelé ho budou zhruba třikrát denně nosit na krmení do vnitřní expozice pavilonu. Přesné časy nejsou dané, bude záležet na Tanových potřebách. Největší šance vidět ho jsou ale jistě kolem poledního. 

Foto © Wilhelma / Th. Bauer

Foto © Wilhelma / Th. Bauer


Tano už dokáže udržet hlavičku ve vzpřímené poloze a občas se už zvedá a chce sedět. Je nesmírně aktivní a za pomoci chovatelů se pokoušel už o první krůčky. Aktuálně váží 3300 gramů. S chovatelkami čile komunikuje a z jejich blízkosti je nadšený.

 


Mobi pozoruje svět ze hřbetu své matky Duni. Ta se projevuje jako velmi hravý rodič, ale současně velmi obezřetný. Ačkoliv návštěvníkům svou Mobi každý den ukazuje, žádné další gorile dceru zatím nepůjčila. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Dvouměsíční samička gorily nížinné Mobi v Zoo Praha se živě zajímá o své okolí. V posledních dnech k tomu přispěla lepší fixace hlavy, a tak už gorilí kojenec cíleně reaguje na všelijaké podněty. Stále více se rozhlíží,...

Mládě ježury před prvním velkým veterinárním zákrokem loni na podzim. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Mládě ježury australské, které se vylíhlo přibližně v polovině prosince 2022, bohužel letos v lednu podlehlo akutní bakteriální infekci.




Přihlášení k newsletteru