Jméno pro hrocha

Novinky u zvířat

03. 08. 2011


Vyberte jméno pro hrošího samečka!

Sameček hrocha obojživelného se narodil 8. června a okamžitě se zařadil k nejpopulárnějším mláďatům v Zoo Praha. Nyní má veřejnost možnost zapojit se do výběru jeho jména: návrhy je možné zasílat do pátku 12. srpna 2011 prostřednictvím internetové stránky www.blesk.cz. Autor vítězného návrhu si navíc odnese zajímavé ceny. Společnost Ipodec se rozhodla umožnit vítězi strávit den na popelářském voze obsluhujícím Zoo Praha. Zahradu si tak užije z nového úhlu pohledu, podobně jako další místa Prahy. Od Zoo Praha pak autor vítězného jména získá roční vstupenku do zoo.

 „Z navržených jmen nejprve vybereme deset nejhezčích a nejvhodnějších. Ta zveřejníme v pondělí 15. srpna a čtenáři pak budou moci tipovat, které z nich nakonec zvítězí. Samozřejmě tímto hlasováním mohou ovlivnit i náš konečný výběr. Jméno oznámíme při křtu mláděte v neděli 21. srpna. Jeho kmotry budou Marek Eben a rovněž představitel společnosti Ipodec, pan Karel Vančura,“ doplnil Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

Mládě je již druhým synem známého samce Slávka a samice Marušky. Přestože chov hrochů obojživelných v Zoo Praha začal už roku 1933, prvního mláděte se návštěvníci dočkali až v roce 1978. I dnes je každý odchov považován za významný chovatelský úspěch.


Na čenichu malé orlicie bornejské je dobře patrný tzv. vaječný zub, který slouží k proražení silné vaječné skořápky. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

V Zoo Praha se vylíhla mláďata kriticky ohrožené orlicie bornejské. Díky nové inkubační technice nemuseli chovatelé malé želvy vykutávat z vajec. Tito sladkovodní obři mají totiž mimořádně tvrdou skořápku. Spolu s...

Samice luskouna krátkoocasého Run Hou Tang se zapsala do historie pražské zoologické zahrady jako výjimečné zvíře. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Dnes krátce před polednem uhynula samice luskouna krátkoocasého Run Hou Tang. Její zdravotní problémy začali chovatelé pozorovat na konci září. Projevily se zejména nechutenstvím, tedy nezájmem o nabízenou potravu. 




Přihlášení k newsletteru