Jméno pro hrocha

Novinky u zvířat

02. 08. 2011


Vyberte jméno pro hrošího samečka!

Sameček hrocha obojživelného se narodil 8. června 2011 a okamžitě se zařadil k nejpopulárnějším mláďatům v Zoo Praha. Nyní má veřejnost možnost zapojit se do výběru jeho jména: návrhy je možné zasílat do pátku 12. srpna prostřednictvím internetové stránky www.blesk.cz. Autor vítězného návrhu si navíc odnese zajímavé ceny. Společnost Ipodec se rozhodla umožnit vítězi strávit den na popelářském voze obsluhujícím Zoo Praha. Zahradu si tak užije z nového úhlu pohledu, podobně jako další místa Prahy. Od Zoo Praha pak autor vítězného jména získá roční vstupenku do zoo.

 „Z navržených jmen nejprve vybereme deset nejhezčích a nejvhodnějších. Ta zveřejníme v pondělí 15. srpna a čtenáři pak budou moci tipovat, které z nich nakonec zvítězí. Samozřejmě tímto hlasováním mohou ovlivnit i náš konečný výběr. Jméno oznámíme při křtu mláděte v neděli 21. srpna. Jeho kmotry budou Marek Eben a rovněž představitel společnosti Ipodec, pan Karel Vančura,“ doplnil Miroslav Bobek, ředitel Zoo Praha.

Mládě je již druhým synem známého samce Slávka a samice Marušky. Přestože chov hrochů obojživelných v Zoo Praha začal už roku 1933, prvního mláděte se návštěvníci dočkali až v roce 1978. I dnes je každý odchov považován za významný chovatelský úspěch.

Hledáme jméno pro samečka hrocha. Foto: Miroslav Bobek

Hledáme jméno pro samečka hrocha. Foto: Miroslav Bobek


V Rezervaci Dja se letos narodilo už druhé gorilí mládě! Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Svého pátého potomka přivedla na svět samice gorily nížinné Kijivu v pátek 12. dubna po půl jedné v noci. Mládě začalo krátce po porodu pít a zkušená matka o něj velmi dobře pečuje. 

Mládě rybožravé sovy ketupy Pelovy je ve věku tří měsíců dobře pozorovatelné ve voliéře u Pavilonu tučňáků. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Zoo Praha právě odchovává mládě rybožravé sovy ketupy Pelovy. Vylíhlo se zde na začátku letošního roku a po počátečních výkyvech v hmotnosti i občasné neochotě přijímat potravu je nyní ptáče vitální a prospívá. Zoo Praha...




Přihlášení k newsletteru