Budky v zoo pro drobné ptactvo

Novinky u zvířat

17. 02. 2011


Informace k 18. únoru 2011

  • V celém areálu zoo nyní můžete najít 49 ptačích budek. Některé stačilo jen vyčistit, další jsou po zoo nově umístěny. Zoo tak aktivně podporuje hnízdění našich drobných ptáků.
  • Vylíhli se dva myšáci hnědokřídlí. Myšáci jsou malí afričtí ptáci, kteří žijí ve skupinách a s výchovou mláďat pomáhají rodičům i ostatní členové hejna.
  • Kolpíci snesli ve voliéře vejce. Tito vzdálení příbuzní našich čápů hnízdí na stromech, obvykle v koloniích. Již loni zahnízdili poměrně brzy na jaře, přesto rodiče zvládli zahřívat vejce i ve sněhových přeháňkách.
  • V Dětské zoo se narodilo pět kůzlat. Jako všechna mláďata kopytníků jsou velice hravá.

        

Myšák hnědokřídlý, kůzlata kozy anglonugijské. Foto © Archiv Zoo Praha

32letá samice Shinda drží mládě své nevlastní sestry, 31leté samice Kijivu. Za touto situací stojí blízký vztah obou goril, které spolu žijí po celý život. Zleva je na snímku zachycen také 26letý samec Kisumu a 11letá samice Duni. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Mimořádná podívaná – hned dvě mláďata gorily nížinné – čeká na návštěvníky v Zoo Praha. Samice Kijivu svého potomka už necelé dva týdny po porodu půjčuje své nevlastní sestře Shindě. Oproti tomu Duni, matka v lednu...

V Rezervaci Dja se letos narodilo už druhé gorilí mládě! Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Svého pátého potomka přivedla na svět samice gorily nížinné Kijivu v pátek 12. dubna po půl jedné v noci. Mládě začalo krátce po porodu pít a zkušená matka o něj velmi dobře pečuje. 




Přihlášení k newsletteru