70. žirafí mládě je již k vidění v pavilonu

Novinky u zvířat

10. 02. 2011


Od středy 9. února 2011

V pořadí druhá letošní narozená žirafí slečna se ve středu 9. února poprvé podívala do expozice v pavilonu Africký dům.  Jde 70. mládě žirafy Rothschildovy, které se narodilo v Zoo Praha 23. ledna. 

Na nové prostředí reagovala malá samička poměrně plaše. Po počátečním ostychu směřovaly ale její první krůčky ke sklu, které ji dělilo od návštěvníků. Dění za sklem ji nesmírně zajímalo!

Ostatní žirafy nejprve o nové mládě nejevily moc zájem. Loňská - již odrostlá - mláďata se daleko více zajímala o mléko první letošní matky, samice Diany.
Největší zvědavost a péči o mládě projevil otec, samec Johan.

Samička se ve výběhu rychle zorientovala a nyní vypadala velmi spokojeně!

I vy si můžete naši nejmladší žirafu přijít prohlédnout! K vidění je každý den od 10 do 16 hodin v pavilonu Africký dům.

70. žirafí mládě je již k vidění v pavilonu


Mobi pozoruje svět ze hřbetu své matky Duni. Ta se projevuje jako velmi hravý rodič, ale současně velmi obezřetný. Ačkoliv návštěvníkům svou Mobi každý den ukazuje, žádné další gorile dceru zatím nepůjčila. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Dvouměsíční samička gorily nížinné Mobi v Zoo Praha se živě zajímá o své okolí. V posledních dnech k tomu přispěla lepší fixace hlavy, a tak už gorilí kojenec cíleně reaguje na všelijaké podněty. Stále více se rozhlíží,...

Mládě ježury před prvním velkým veterinárním zákrokem loni na podzim. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Mládě ježury australské, které se vylíhlo přibližně v polovině prosince 2022, bohužel letos v lednu podlehlo akutní bakteriální infekci.




Přihlášení k newsletteru