Drama u varanů komodských

Novinky u zvířat

07. 09. 2010


Hodinový chirurgický zákrok si vyžádala poranění varaní samice Aranky. Způsobil jí je samec Leonardo.

Aranka v neděli 5. září po poledni přešplhala k samci Leonardovi a začala ho provokovat k páření. Leonardo se nejprve snažil fyzickým kontaktům vyhnout, ale posléze se po Arance ohnal a kousl ji do břicha.

Aranka po probuzení z anestézie, foto © Roman Vodička

Desetivteřinové kousnutí jí způsobilo dvě dlouhé, velmi hrozivě vypadající rány, které museli za asistence chovatelů  ošetřovat oba naši veterináři. Aranka přitom byla v celkové anestézii, ze které se posléze rychle probudila. Její momentální stav se jeví velmi dobře. 

Video po zákroku © Miroslav Bobek


Dikobrazi srstnatonosí jsou nejseverněji žijící zástupci svého rodu. Nejblíže Česku je ve volné přírodě nalezneme v Turecku. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Zoo Praha dnes slavnostně otevřela novou expozici pro dikobrazy srstnatonosé. Návštěvníci ji naleznou na cestě mezi Pavilonem velkých želv a Velemlokáriem v dolní části areálu. Ve výběhu je aktuálně k vidění skupina samic se...

Samec ledního medvěda Tom ještě v Zoo Praha. Foto: Petr Hamerník, Zoo Praha

Lední medvěd Tom byl na doporučení koordinátora EEP přesunut do Almaty. Podmínky v tamní zoo jsou v současnosti lepší než v naší zoologické zahradě, navíc Tom měl dostat šanci na rozmnožování.




Přihlášení k newsletteru