Otevření pavilonu Afrika zblízka

Novinky u zvířat

21. 02. 2004


V sobotu 21. února jsme slavnostně otevřeli pavilon Afrika zblízka po 14 dnech zkušebního provozu.

Ve znamení krásného slunného dne se návštěvníci zoo zúčastnili slavnostního otevření pavilonu Afrika zblízka. Již od 10.45 je vítala před pavilonem nefalšovaná africká hudba. V 11.00 hodin přívital ředitel zoo dr. Petr Fejk návštěvníky i hosty dne - primátora hl. m. Prahy MUDr. Pavla Béma, pana Jana Štrofa, ředitele finančního výboru ZHMP, Karla Lopraise, vícenásobného vítěze rally Paříž-Dakar a Ondřeje Hejmu, zpěváka a publicistu.

Po krátkém rozhovoru hosté společně přestřihli vstupní pásky a poprvé vstoupili do pavilonu, kde je přivítali medojedi, fenkové, damani, komby i další jeho obyvatelé. Pak už se pavilon otevřel pro nedočkavé návštěvníky, kterých přišlo v tento den do zoo více než 6000.

Pro hosty byla připravena i prohlídka pavilonu Indonéské džungle a navštívili i pavilon Sečuán před jeho dokončením a blízký pavilon goril.

Další fotografie najdete v sekci reportáže.

Přípitek
Přípitek


V Rezervaci Dja se letos narodilo už druhé gorilí mládě! Foto: Oliver Le Que, Zoo Praha

Svého pátého potomka přivedla na svět samice gorily nížinné Kijivu v pátek 12. dubna po půl jedné v noci. Mládě začalo krátce po porodu pít a zkušená matka o něj velmi dobře pečuje. 

Mládě rybožravé sovy ketupy Pelovy je ve věku tří měsíců dobře pozorovatelné ve voliéře u Pavilonu tučňáků. Foto Petr Hamerník, Zoo Praha

Zoo Praha právě odchovává mládě rybožravé sovy ketupy Pelovy. Vylíhlo se zde na začátku letošního roku a po počátečních výkyvech v hmotnosti i občasné neochotě přijímat potravu je nyní ptáče vitální a prospívá. Zoo Praha...




Přihlášení k newsletteru