Pozvánka do divadla Minor

Novinky u zvířat

08. 08. 2005


Divadlo Minor uvádí - Johannes doktor Faust na radnici!

Johannes doktor Faust na radnici!

 

Kdo z našich odvážných diváků ještě neviděl čarokrásně pekelnou inscenaci Johannes doktor Faust ( a nebo si troufá podruhé), učiniti tak může ve dnech srpnových 24. – 28. tohoto roku vždy od 20 hodin v prostorách nádvoří Novoměstské radnice, které se nacházejí jako každý rok naproti našemu divadlu.

Tato loutková inscenace vznikla jako součást projektu Sláva barokní Čechie, který v roce 2001 organizovalo  Ministerstvo kultury ČR, hlavní město Praha a Národní galerie ČR. Inspirovala se poetikou starých českých loutkářských textů, a v duchu iluzivního barokního divadla je pojata jako výpravný "spektákl" s mnoha scénickými efekty. Režie se ujal Jiří Nekvasil, výtvarníkem je  známý scénograf Petr Matásek. 

 

 

 





Mobi pozoruje svět ze hřbetu své matky Duni. Ta se projevuje jako velmi hravý rodič, ale současně velmi obezřetný. Ačkoliv návštěvníkům svou Mobi každý den ukazuje, žádné další gorile dceru zatím nepůjčila. Foto Oliver Le Que, Zoo Praha

Dvouměsíční samička gorily nížinné Mobi v Zoo Praha se živě zajímá o své okolí. V posledních dnech k tomu přispěla lepší fixace hlavy, a tak už gorilí kojenec cíleně reaguje na všelijaké podněty. Stále více se rozhlíží,...

Mládě ježury před prvním velkým veterinárním zákrokem loni na podzim. Foto: Miroslav Bobek, Zoo Praha

Mládě ježury australské, které se vylíhlo přibližně v polovině prosince 2022, bohužel letos v lednu podlehlo akutní bakteriální infekci.




Přihlášení k newsletteru